// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Joachim Boldsen og Kim Rasmussen: Verdens 100 bedste håndboldspillere
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Opslagsværk, Sport

Joachim Boldsen og Kim Rasmussen: Verdens 100 bedste håndboldspillere

Skrevet af den 8. december 2019 – 07:00Én kommentar

Der synes at hvile en evigt relevant håndboldsky over Danmark og danskerne. Hvis ikke det er vores herrer, der spiller om medaljer, så er det vores kvinder, der kæmper med på øverste niveau. Og hvad enten det gælder vores fremragende landsholdstraditioner, eller vi skal ind i de europæiske topturneringer, så er danskerne at finde på absolut øverste hylde. Endda i så høj en grad, at selv vores hjemlige turneringer for både herrer og kvinder er blevet overordentligt populære.

Men hvem er egentlig de bedste spillere? Ikke bare i Danmark; men i verden? Og hvordan kan vi rangere dem på en liste?

Den store landsholdskæmpe, Joachim Boldsen, og den danske træner for det ungarske landshold, Kim Rasmussen, har forsøgt at gøre netop det i deres nye bog ”Verdens 100 bedste håndboldspillere 2019-2020”. Og som de selv skriver allerede i deres forord, så har det ikke været muligt – eller intensionen for den sags skyld – at være 100 procent objektiv. Det skyldes naturligvis, at rangeringen er lavet på basis af deres egne præferencer samt deres egne oplevelser. Derfor må du såmænd hjertens gerne være uenig i, hvem der er nummer 15 på herrernes liste eller nummer 4 på kvindernes liste. Og er du én af de mange danskere, for hvem håndbold snart har lige så stor – eller større – betydning, end fodbold har, så vil det med sikkerhed forholde sig sådan. Listerne er ikke en endegyldig sandhed. De er et fabelagtigt samtaleemne og et herligt udgangspunkt til videre diskussioner om, hvem der er de rigtige superstjerner.

Bogen er bygget op således, at du starter med at få serveret de bedste herrer fra 1 til 50 og dernæst de bedste kvinder fra 1 til 50. Hver spiller får en sides beskrivelse med, og den holder sig i store træk til det, spillerne leverer på banen – både teknisk og mentalt. Beskrivelserne er naturligvis ikke tilbundsgående, men det er også okay. Der er jo ikke tale om 100 biografiske fortællinger. Dette er en liste – med ekstra oplysninger, nogle af de større resultater, fokus på styrker og i nogle tilfælde lidt sjov info om personerne bag håndboldspillerne.

Min eneste lille anke til dette glimrende opslagsværk er, at de skulle have vendt præsentationerne om, så vi fik præsenteret nummer 50 først og derefter langsomt byggede op til den bedste både hos herrerne og kvinderne. Men det er en smagssag. Den gamle problematik med chokolademaden i madpakken. Spiser du den først? Eller gemmer du den til sidst?

Under alle omstændigheder en fed bog og et herligt opslagsværk, der klæder dig godt på til diverse turneringer og landskampe.

Joachim Boldsen og Kim Rasmussen: ”Verdens 100 bedste håndboldspillere 2019-2020”, Storyhouse Forlag, 216 sider, udkom 21. oktober 2019.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.