// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stine Bjerre Mortensen m.fl: Min bedste kamp
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sport

Stine Bjerre Mortensen m.fl: Min bedste kamp

Skrevet af den 25. juni 2020 – 05:56Ingen kommentarer

Håndbold, fodbold, cykelsport med flere er sportsgrene, der ofte trækker kreative sjæle i deres retning, så begivenheder, minder og personer kan blive oplevet og nydt igen og igen. Nogle gange kan jeg godt blive lidt træt af det. Men idéen til denne bog er altså meget god.

Hvis nu du havde muligheden for at møde én af de helt store stjerner i håndboldens historie, så kan du jo tænke på det måske første spørgsmål, du ville stille ham eller hende. Lad os eksempelvis sige, at du sad sammen med Morten Stig Christensen eller Camilla Andersen eller Mikkel Hansen. Ville dit første spørgsmål så ikke være om hvilken kamp, de synes, er deres bedste nogensinde? Hele denne bog er bygget op på den måde, og det er ren guf.

I bogen møder vi beretninger fra nogle af de aller største navne i dansk håndbold. De fortæller om deres minder fra de helt store kampe i både altafgørende klubkampe samt finaler og semifinaler på landsholdet.

Jeg har selv med større og mindre entusiasme op gennem årene fulgt med i håndbold og kender de fleste navne. Derfor savner jeg naturligvis også den største over dem alle, nemlig Anja Andersen, der var med til at sikre Danmark både OL-, VM- og EM-medaljer. Men nu skal jeg jo ikke anmelde dem, der ikke er her. Det vil ikke være fair.

Skal jeg sige noget, der ikke virker helt så godt i bogen, så er det, at nogle af historierne bliver lidt for lange. De er ikke nødvendigvis skrevet for langt, men den indledende lidt mere biografiagtige del føles simpelthen for lang at læse. Der går med andre noget tid, før vi når hen til det spændende. Sådan er det eksempelvis med Anders Dahl-Nielsen. Til sammenligning er fortællingen fra Susanne Munk Wilbek (tidl. Lauritsen) meget mere direkte og når hurtigere ind til benet. Jeg tror, det handler om humør. Nogle gange er man mere til den lange indledning. Andre gange ikke så meget.

Generelt er kapitlerne ganske velskrevet. Og har du selv været så heldig at opleve de kampe, spillerne fremhæver, så er oplevelsen bare større. Sådan har jeg det selv med Camilla Andersens historie fra OL i Sydney, hvor hun skulle stå over for sin nye norske hustru, Mia Hundvin. Jeg husker kampen tydeligt. Og jeg husker også herrernes VM-semifinale mod Frankrig i 2019; kampen, som Mikkel Hansen fremhæver. Det er gode minder. Og de bliver godt vækket til live i disse fortællinger.

Jeg kan godt lide konceptet her. Nogle af Danmarks – og derfor verdens bedste håndboldspillere fortæller nært og i de fleste tilfælde ganske levende om deres bedste oplevelser i deres sport. What’s nok to like?

Stine Bjerre Mortensen m.fl: ”Min bedste kamp”, Lindhardt og Ringhof, 272 sider, udkom 15. juni 2020.

Læs også:
Joachim Boldsen og Kim Rasmussen: Verdens 100 bedste håndboldspillere
Thomas Ladegaard: Håndboldens legender
Ulrik Wilbek og Claus Hansen: Talent

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.