// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Carsten Werge og Per Frimann: Verdens 100 bedste fodboldspillere 2018
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Årbog, Sport

Carsten Werge og Per Frimann: Verdens 100 bedste fodboldspillere 2018

Skrevet af den 9. december 2018 – 06:42Ingen kommentarer

Det er blevet fast arbejde, når to af de mest irriterende fodboldkommentatorer, Carsten Werge og Per Frimann, udgiver deres 6. bud på de 100 bedste fodboldspillere i verden det pågældende år. Det gode er, at vi i en bog er fri for deres på tv evigt udgydede banaliteter og ligegyldigheder i en kamp på at råbe højest og blive hørt mest. Så tak for det.

Når det er sagt, så er det ingen som helst tvivl om, at denne bog vil blive gennembladret, læst og diskuteret. Og det er også formålet. For fodbold er noget, de fleste interesserede har en mening om. Og fodbold er også noget, hvor det er meget svært at finde en facitliste – eller i hvert fald at acceptere den.

Er Frankrig for eksempel verdens bedste landshold? Ja, de vandt jo VM. Men betyder det, at de var gode i turneringen, eller at de reelt er verdens bedste landshold? Tjah, Werge og Frimann har to franskmænd blandt deres top 11, og tre blandt deres top 14 (hvis vi altså laver et fiktivt hold inklusive tre indskiftningsspillere). Men det har Belgien også. Og Kroatien, som vandt sølv, har kun én blandt dem. Og englænderne har fem på top 100. Så hvordan hænger det egentlig sammen?

Bogen er ligefrem og ligetil. Hver enkelt spiller er præsenteret fra nummer 1 til 100 med en lille fin følgetekst, og så er bogen proppet med flotte fotos. Og i begyndelsen af bogen har vi en præsentation af syv fodbold-kendtes bud på en top 5. At Brøndbys træner ikke har Lionel Messi i top 5 må stå for hans egen regning.

Bogen er fint formidlet og bør ligge godt under de fleste fodboldinteresserede og teenageres juletræ i december.

Carsten Werge og Per Frimann: ”Verdens 100 bedste fodboldspillere 2018”, Forlaget Lindhardt & Ringhof, 224 sider, 7. november 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.