// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tess Gerritsen: Iskold
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Tess Gerritsen: Iskold

Skrevet af den 29. september 2019 – 07:00Ingen kommentarer

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er kæmpe fan af Tess Gerritsens bøger om kriminalassistent Jane Rizzoli og retsmediciner Maura Isles, og at når der endelig udkommer en ny, så trumfer den som regel bogstakken og bliver læst som den første. Gerritsen er nemlig fantastisk til at lade sin læser se forskellige aspekter af de figurer, vi er kommet tæt på, og til at udarbejde spændende og gennemførte plots. Hver bog tager hul på et nyt og interessant emne. I Iskold giver hun os en uhyggelig historie om polygami i en isoleret landsby nær Jackson, Wyoming, hvor mændene smider de unge fyre på porten blot for at beholde de unge piger for sig selv.

Maura er ulykkeligt forelsket i den katolske præst Daniel Brophy, og da hun tager til en stor lægekonference i Wyoming, er det med en følelse af svigt, fordi Daniel stadig vil holde deres forhold hemmeligt. Derfor kommer den meget private Maura i et svagt øjeblik til at sige ja til en middagsaftale med en gammel studieven, Doug, og til at ledsage ham og hans venner på en skitur dagen efter.

Maura bliver næste morgen hentet ved hotellet af Doug, hans 13-årige datter Grace og venneparret Arlo og Elaine. Det er begyndt at sne voldsomt, men gruppen begiver sig alligevel afsted mod den hytte, de har lejet til formålet. På vejen derop farer de vild et sted uden dækning, og med en snestorm på vej er de nødsaget til at søge ly i en afsides landsby kaldet Kingdom Come.

Men Kingdom Come er forladt for vinteren. Det mærkelige ved hele situationen er bare, at det ser ud som om, indbyggerne har forladt deres huse i al hast og efterladt alle vinduer åbne og dørene ulåst. Maura kan ikke få det til at stemme overens med det, resten af gruppen prøver at overbevise hende om. Hvorfor skulle indbyggerne have efterladt deres huse ulåst, og har de nu også forladt stedet? Snart sker der mystiske ting i landsbyen, og gruppens skitur forvandler sig til deres livs mareridt.

Hjemme i Boston bliver David urolig for, at der er sket noget med Maura, og kontakter Rizzoli. Sammen med Rizzolis mand Gabriel tager de alle tre til Wyoming for at lede efter Maura, og inden længe får de hjælp af Anthony Sansone fra Mefisto-klubben. En forulykket bil er fundet med fire svært forbrændte lig. Kan det ene mon være Maura?

I denne 8. Rizzoli & Isles bog er det Mauras privatliv, vi dykker ned i. At tage doktor Isles ud af sine vante omgivelser i Boston og gøre hende til hovedpersonen i Iskold er et forfriskende aspekt i serien. Det var som at være med på eventyr med den ellers så menneskesky Isles – et eventyr der desværre blev til et mareridt. Det er nok en af Gerritsens bøger, jeg har været mest begejstret for. Hun er en mesterlig historiefortæller med et intellekt, der kun kan sammenlignes med få andre krimforfattere, jeg har læst.

Vi har anmeldt fem af Tess Gerritsens bøger. Du kan se anmeldelserne her; Gravkammeret, I Satans tjeneste, Skindød, Dobbeltgængeren og Synderen

Tess Gerritsen: Iskold, Jentas, 342 sider, september 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.