// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tess Gerritsen: Synderen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Tess Gerritsen: Synderen

Skrevet af den 12. august 2017 – 07:34Ingen kommentarer

Et hensynsløst overfald i et kloster, en massakre i Indien og en hjælpeorganisation med hemmeligheder. Det er alt sammen kædet sammen, men hvordan? Der er spænding fra start til slut i Tess Gerritsens bog Synderen. Bogen er den tredje i serien om den benhårde kriminalassistent Jane Rizzoli og retsmedicineren Maura Isles, også kaldet Dødens Dronning.

En iskold december dag bliver Rizzoli og Isles kaldt ud til et blodigt gerningssted. To nonner er fundet brutalt overfaldet i et afsides kloster, bag høje mure og låste porte. Den ene er indlagt i en kritisk tilstand, den anden slået til døde. Det er ikke til at finde et motiv. Hvem kan have noget i mod disse kvinder, som lever et stille liv uden kontakt til omverdenen? Da Isles får liget af den meget unge nonne til obduktion, gør hun en chokerende opdagelse. En afsløring, der retter opmærksomheden ind bag klosterets mure.

Dagen efter bliver der fundet et lemlæstet lig af en kvinde i en nedlagt restaurant. Skamferet til ukendelighed. Rizzoli bliver sat på sagen, og pludselig dukker hendes gamle flamme FBI agenten Gabriel Dean op. Er den ukendte kvinde en del af en større sammenhæng? Er det muligt for Rizzoli ignorere sine følelser for Dean, og arbejde sammen med ham? Kan Isles modstå fristen til at gense en gammel kærlighed, og kan hun stole på hans motiver?

Bogen skiller sig ud fra de tidligere bøger i serien, ved at anvende mere nuancerede personskildringer. Der er flere beskrivelser af Rizzoli og Isles privatliv end hidtil. En ændring, der gør beretningen mere personlig. Det giver et godt grundlag for de næste bøger i serien, men kan måske afskrække hardcore krimilæsere, der udelukkende er på jagt efter nervepirrende thrillere. Jeg syntes personligt, at det viste Tess Gerritsens evner som en stærk krimiforfatter.

Tess Gerritsen: Synderen, Forlaget Jentas, 350 sider, november 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.