// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tess Gerritsen: Gravkammeret
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Tess Gerritsen: Gravkammeret

Skrevet af den 24. marts 2019 – 06:48Én kommentar

Jeg er ret begejstret for den nye drejning, som Tess Gerritsens seneste krimier har taget. Hendes forrige bog I satans tjeneste lukkede op for et helt nyt univers af gamle myter, og denne nye bog i serien tager os blandt andet med tilbage til Egyptens mystik. Gravkammeret er den syvende bog i serien om kriminalassistent Jane Rizzoli og retsmedicineren Maura Isles, og niveauet er som altid meget højt.

Maura Isles har fået tilbuddet om at overvære CT-scanningen af en perfekt konserveret mumie fundet i kælderen under Crispin Museum i Boston. Museets besøgstal er steget markant efter opdagelsen, og mediedækningen er stor af det sjældne fund, som bliver døbt Madam X. Da de kort tid efter påbegyndelsen af scanningen opdager, at mumien ikke er to tusinde år gammel, står de pludselig med et nutidigt offer for en forbrydelse. Straks bliver Jane Rizzoli tilkaldt, og inden længe går det op for dem alle, at en morder er på fri fod – og han har ikke tænkt sig at nøjes med et enkelt offer.

Arkæologen Josephine Pulcillo stod i spidsen for fundet af mumien og er meget rystet over opdagelsen. Hvad værre er, så har morderen efterladt en besked, som hun ved kun kan være møntet på hende. En hemmelighed hun bestemt ikke vil have afsløret om en fortid, hun har gjort alt for at lægge bag sig. Snart dukker endnu et grufuldt fund op i museets kælder, og det går op for Josephine, at hun ikke længere er i sikkerhed. Men kan hun nå at undslippe morderen, og er det hende, han er ude efter?

Maura og Isles arbejder igen på højtryk i denne Gerritsen-bog. Igen bliver det en kamp mod tiden, og da Maura pludselig også er i fare, får hun atter hjælp fra Mefisto-klubben. Det kan godt være, det lyder som en gentagelse af nogle af de andre bøger, men det er det bestemt ikke. Ikke to af Gerritsens bøger er ens. Der er altid nye vinkler og nye spændende karakterer med i dem, og jeg håber altid på, at jeg stifter bekendtskab med dem i den næste Rizzolo og Isles-krimi. Hvis du har lyst til at læse mere om de to seje kvinder, kan du læse vores anmeldelser af de seneste fire krimier I satans tjeneste, Skindød, Dobbeltgængeren og Synderen.

Tess Gerritsen: Gravkammeret, Forlaget Jentas, 364 sider, februar 2019

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.