// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tess Gerritsen: I Satans tjeneste
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Tess Gerritsen: I Satans tjeneste

Skrevet af den 27. juli 2018 – 07:07Én kommentar

Tess Gerritsen kan noget helt særligt, hvad angår krimier, og jeg jubler hver gang Forlaget Jentas udgiver en af hendes bøger.

Efterhånden som man lærer kriminalassistent Jane Rizzoli og retsmedicineren Maura Isles at kende, viser der sig forskellige nuancer i karaktererne, som er med til at gøre læseoplevelsen endnu bedre. Denne gang leverer Tess Gerritsen en lidt anderledes krimi, hvor Rizzoli og Isles står overfor en ukendt form for ondskab i dens oprindelige form. En interessant drejning, som jeg var positivt overrasket over.

Det er juleaften, og en ung kvinde findes brutalt myrdet med teksten PECCAVI, JEG HAR SYNDET, skrevet i hendes blod på gerningsstedet. Rizzoli og Isles linker hurtigt mordet til en kvinde, de foragter; Joyce O’Donnell, som er forsvarsadvokat og har en sygelig trang til at komme under huden på de værste forbrydere. Især dem som Rizzoli har fanget. Rizzoli er overbevist om, at O’Donnell har noget med mordet at gøre, og snart sker der et nyt mord, som igen er linket til O’Donnell. Denne gang er det lige uden for huset hos en mand, som er del af den såkaldte Mefisto-klub. De er af den overbevisning, at Satan færdes i blandt os, og at deres opgave er at bekæmpe ham og hans tilhængere.

Isles bliver ufrivilligt trukket med ind i klubben, og snart opdager hun, at hun er i større fare end hun troede. Rizzoli, der er nybagt mor, må lade sin mand Dean tage sig af datteren og sætter alt ind på at fange morderen før det er for sent. Det selvom hendes egne forældre har noget af en ægteskabskrise, som hun også er nødt til at tage sig af. Rizzoli har travlt hele bogen igennem, og jeg savnede lidt at se hendes blødere sider i forbindelse med hendes lille datter og ikke kun den hardcore kriminalassistent.

Der er passager i bogen, hvor det føles lidt som at læse en Dan Brown-bog fyldt med bibelske referencer og historier om Nephilimer. I bogens efterskrift fortæller Tess Gerritsen, at hun altid har været tiltrukket af gamle myter, og det er tydeligt at læse, at hun har lavet et godt forarbejde, inden hun skrev bogen. Jeg synes, at kombinationen var rigtig god, og jeg håber, at Mefisto-klubben kommer igen i nogle af hendes næste krimier. I Satans tjeneste er den sjette bog i serien om Rizzoli og Isles.

Læs også gerne vores anmeldelse af hendes andre bøger: Skindød, Dobbeltgængeren og Synderen.

Tess Gerritsen: I Satans tjeneste, Forlaget Jentas, 364 sider, juni 2018

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.