// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dean Koontz: Det stille hjørne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Fantasy, Gys, Horror

Dean Koontz: Det stille hjørne

Skrevet af den 23. maj 2019 – 06:41Ingen kommentarer

Som stor Dean Koontz-fan er det virkelig svært at få armene ned af ren begejstring over denne nye Koontz-spændingsroman. Jeg kan kun glæde mig over, at Det stille hjørne er den første i en planlagt serie på fem bøger om FBI-agenten Jane Hawk og hendes jagt på den eller det, der dræbte hendes mand.

Jane Hawks mand Nick var i start-30’erne, lykkelig og på vej op ad rangstien, da han pludselig en aften, mens Jane stod og lavede aftensmad, gik på toilettet, efterlod en seddel med teksten ’Jeg har virkelig brug for at være død’ og skar sin halspulsåre over med sin kampkniv. Der var intet forudgående varsel om Nicks selvmord. Det skete så pludseligt, som var Nick blevet kørt ned af en bil. Jane kunne ikke få det til at stemme. Hvorfor skulle Nick have lyst til at dø og forlade hende og deres 5-årige søn? Hun begyndte at grave i andre selvmord uden årsag og fandt ud af, at Nick på ingen måde var den eneste.

Fire måneder senere har Jane solgt deres hus, deres ting og bragt deres søn i sikkerhed. Hun har åbnet Pandoras æske og er jaget vildt. Alt og alle, hun kender, bliver overvåget, og Jane må gå under jorden, mens hun søger svar på, hvem og hvad der har gjort dette mod hendes mand og en række andre velfungerende, intelligente mennesker, som var på vej frem i livet.

Jane har svært ved at finde folk, hun kan dele sin opdagelse med. Hun mangler beviser, og hver gang hun nærmer sig personer, som hun kan dele sine tanker med, forsvinder de eller dør. Hun er nødt til at finde hjælp et sted, hvor ingen vil lede efter hende og hos én, ingen vil regne for noget.

Jeg elsker Koontz’ nye karakter Jane Hawk. Hun er stærk, modig og overbevist om, at intet kan stoppe hende i at finde sandheden. Ideen bag historien er anderledes og lige i Koontz’ ånd. Alle detaljer er gennemarbejdet og velresearchet, hvilket skinner tydeligt igennem i hele bogen. Selvom Det stille hjørne for nogen er en lang bog, skal du endelig ikke snyde dig selv for den. Den er opdelt i seks dele og i korte kapitler, så den er læst, inden du får set dig om. Hvis du stadig ikke er overbevist, er filmrettighederne til serien allerede solgt til Paramount, der planlægger at lave den til en tv-serie. Jeg ville bare ikke kunne vente, hvis jeg var dig!

Dean Koontz: Det stille hjørne, Forlaget EgoLibris, Oversat af Jan Bagge-Nielsen, 572 sider, maj 2019