// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ingrid Nymo: Den røde hane
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Ingrid Nymo: Den røde hane

Skrevet af den 14. maj 2024 – 05:59Ingen kommentarer

Ingrid Nymos anden roman, Den røde hane, tager læseren med til udkantsdanmark på en anderledes og forfriskende måde. I stedet for at dvæle ved de typiske hårde skæbner, træder romanen ind i fællesskabets hjerte og undersøger, hvordan livet i en lille by væver relationerne mellem beboerne sammen. Med en blanding af kærestesorger, fortidens bånd, ønsket om moderskab og en lokal pyroman, er romanen en garanteret underholdningsbombe fra start til slut.

Vi følger hovedpersonen Roberta, en hjemmehjælper i den lille by. Hun bærer på et stærkt ønske om moderskab, men hendes forhold til kæresten Valdemar er i opløsning, og forholdet fra fortiden, herunder hendes tidligere kæreste Silas, kaster stadig lange skygger. Samtidig hærger en pyroman byen, hvilket spreder angst og mistillid blandt dens beboere, særligt de ældre borgere fra arbejdet.

Den røde hane er en roman spækket med drama, portrætteringer af de komplekse relationer i en lille by, spænding, kærlighed og symbolske lag. På trods af de mange tematiske elementer føles romanen aldrig overvældende. Mens den er blevet kategoriseret som en velfærds-thriller, strækker dens dybde sig langt ud over opklaringen af pyromanens identitet.

Der er mange input og perspektiver at forholde sig til i Nymos roman. Den egner sig særligt godt til læseklubber, da dens mange lag inviterer til diskussion og refleksion. Læserne vil sandsynligvis sidde tilbage med forskellige indtryk og tolkninger, da der er meget at udforske og fordøje i romanen.

Ingrid Nymo: Den røde hane, Kronstork, 370 sider, januar 2024

Der er lukket for kommentarer.