// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gretelise Holm: Forhærdede tidselgemytter
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Gretelise Holm: Forhærdede tidselgemytter

Skrevet af den 9. november 2009 – 22:44Ingen kommentarer

“Forhærdede tidselgemytter” er en decemberkrimi i håndtaskeformat. Et format så lille og fiks, at den snildt kan tages med og nydes, mens man venter på bussen. Gretelise Holm har flere krimihit bag sig med journalisten Karin Sommer i hovedrollen. I Gretelise Holms nye bog introducerer hun den pigeglade vicepolitiinspektør Rolf Greve. Det er ham, der kommer til at stå i spidsen for opklaringen af mordet på sognepræst Eske Abild, som findes myrdet i krypten i den fiktive københavnske Lukaskirke.

Hjælpepræsen bliver pågrebet med et blodigt krucifiks i hænderne, men det viser sig snart, at historien er langt mere kompliceret end som så. Undervejs møder Rolf Greve den smukke kvinde Margrethe Kalø, som er indsat som vikar for præsten. Snart viser de to interesse for hinanden og Rolf Greve må gøre sig overvejelser om inhabilitet i opklaringsarbejdet.

Den dræbte sognepræst stillede op til bispevalget og Rolf Greve, som er ateist, må sætte sig ind i at der er forskellige syn på, hvordan den danske folkekirke bør drives, om den skal være en del af staten eller ej, og om præster kan være ikke-troende samt om præster må praktisere djævleuddrivelse.

Bogen er en traditionel puslespilskrimi, hvor flere og flere brikker falder på plads. Selve plottet var godt, og bogen var fint bygget op, men jeg fandt desværre ikke at passagerne om stat/kirke, troende/ikke troende, og andre overvejelser i forhold til kristendom og kirke var særligt interessante.

Personligt synes jeg bedre om Karin Sommer-bøgerne. Så det kunne være spændende, hvis Gretelise Holm lader Karin Sommer møde Rolf Greve i en kommende krimi.

På bogblogger.dk har vi tidligere anmeldt en pixi-julekrimi, nemlig Camilla Läckbergs Mord og mandelduft. Gretelise Holm har udover krimierne blandt andet skrevet “Hvorfor er feminister så snerpede?”

Gretelise Holm, Forhærdede tidselgemytter, C & K Forlag, 240 sider, November 2009.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.