// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gretelise Holm: Hvorfor er feminister så snerpede? 30 spørgsmål om køn og ligestilling
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politik & debat, Samfund

Gretelise Holm: Hvorfor er feminister så snerpede? 30 spørgsmål om køn og ligestilling

Skrevet af den 24. oktober 2008 – 18:38Ingen kommentarer

Jeg må indrømme at der gik lidt tid før jeg “fik tid” til at læse denne bog. Både forfatter og cover skræmte mig en smule. Jeg blev dog glædeligt overrasket, og pludselig var den slugt i løbet af en enkelt nattevagt.

Gretelise Holm har fået lavet en virkelig læseværdig indføring i feminismen og ligestillingsproblematikker anno 2008. Den er udkommet i forbindelse med 100-året for kvinders stemmeret ved kommunalvalget og det er denne kamp og argumentationen omkring den, som første del handler om. Næste del er så de 30 spørgsmål, som forsøger at tage mange af fordommene i ligestillingsdebatten ved hornene. Den tredje og sidste del (80 sider) er en mere teoretisk gennemgang af situationen lige nu i forhold til kønnenes ligestilling.

Hun når også at forholde sig til mænds ligestillingsproblematikker, selvom det selvsagt ikke fylder meget i bogen, der ellers handler mere om mænds gøren og laden end kvinders i ligestillingsdebatten. Hun springer let hen over prostitution, som hun kun behandler under menneskehandel og altså ikke prostitution i det hele taget.

Gretelise Holm har begået en virkelig god debatbog, men man kan sagtens nøjes med at læse enten første og anden del, eller første og tredje del, da de fleste pointer bliver nævnt i både spørgsmålssektionen og teoridelen. Spørgsmålssektionen er klart en fordel, hvis man ikke kan sluge det i ét stykke, men teorid-elen er mere sammenhængende i argumentationen. Det er dog spild af tid at læse begge.

Bogen bestod også den ultimative prøve. Jeg lagde den til en meget feministforskrækket ung mand på mit kollegiekøkken en aften, og da jeg kom tilbage læste han flittigt, trods Simpsons i baggrunden. Han tog den endda med i seng. Da jeg fik den tilbage, kommenterede han kort, at der var mange mænd, der havde fornuftige pointer i starten af sidste århundrede, men han havde skam læst den efter at have lånt den i tre dage.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.