// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gretelise HOLM: Nedtælling til mord
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Dansk roman, Krimi

Gretelise HOLM: Nedtælling til mord

Skrevet af den 7. oktober 2008 – 11:06Én kommentar

Karin Sommer er Gretelise Holms hovedperson i krimien “Nedtælling til mord”. Sommer er journalist på Sjællandsposten, og er ikke mange måneder fra at kunne trække sig tilbage og nyde pensionist tilværelsen. Før det sker er der et par enkelte småhistorier, redaktionens ledelse sender hende afsted på.

Herunder en tur til Baltikum der bliver et startskud til Sommers senere indblanding i en masse rod.

En masse rod rummer i Gretelise Holms krimiunivers over: et attentat på en siddende dansk minister, kvindehandel, yderligere mord, organiseret kriminalitet plus det løse. Der er fuld skrald på den her historie.

Og det er klart bogens force. På trods af at bogens hovedperson er i den pensionsmodne alder (og hendes kæreste forøvrigt er 75), så bliver der ikke lettet meget fra speederen. Heldigvis.

Personskildringerne er overraskende gode det meste af tiden. Historien er også ganske fin. Det er dog lidt skægt, hvordan Gretelise Holm ikke lægger fingre imellem, når hun beskriver den danske regering i bogen. En statsminister der lever næsten asketisk og er overkontrolleret fx. Eller en spindoctor der har store problemer med sin repræsentationskonto – eller en topminister der snyder med sin folkeregisteradresse osv. Does it ring a bell?

Den “faste og fair” udlændingepolitik får også et lille rap over fingrene. Det gør mig nu ikke noget, men det er lidt synd, fordi det virker som om, at forfatter Holm er meget opsat på netop denne dimension.

Det bevirker en bihistorie, der vitterligt ikke har meget med sagens kerne at gøre. Det havde måske været mere oplagt at inddrage en manglende indsats mod trafficing i forhold til krimiens plot.

Men ok: bogen er velskrevet og spændingen holdes til sidste side.
 
Gretelise HOLM, 293 sider, Aschehoug, 2007 

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.