// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Laura Lippman: Jeg vil altid ku´genkende dig…
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Laura Lippman: Jeg vil altid ku´genkende dig…

Skrevet af den 11. februar 2012 – 14:21Ingen kommentarer

Eliza lever et stilfærdigt liv med mand og børn, næsten for stilfærdigt vil mange mene, men det er et helt bevidst valg fra Elizas side.

En dag modtager hun et brev, som vender op og ned på alt. Brevet er skrevet af manden der kidnappede og voldtog hende for 20 år siden og alle de fortrængte minder dukker op til overfladen. Selvom hun har skiftet navn og har boet i udlandet, skal der kun et enkelt billede i en avis, til at hendes kidnapper har genkendt hende og fundet frem til hende igen.

Han er på dødsgangen og vil gerne se hende igen. Eliza føler hun er kommet videre, hendes børn kender ikke noget til hendes historie, men nu tvinges hun til at gennemleve alle minderne endnu engang og spørgsmålene trænger sig på. Hvorfor lod han hende gå, når han slog andre piger ihjel?

Bogen er virkelig spændende og hele spillet mellem offer og gerningsmand er interessant, der er flere nuancer i historien og følelser der opstår, uden at de kan forklares.

De to historier – Elizas voksenliv og tilbageblikket til ungdommen – flettes ind i hinanden og giver ekstra spænding til fortællingen.

Bogen er skrevet af den amerikanske forfatter; Laura Lippman, der baserer historien på virkelige forbrydelser, som hun frit digter videre på. Hun har skrevet flere romaner og har modtaget en del prestigefyldte priser.

Laura Lippman, Jeg vil altid ku´genkende dig, Forlaget Punktum, 386 sider, 2011

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.