// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benn Q Holm: Byen og øen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Benn Q Holm: Byen og øen

Skrevet af den 18. oktober 2011 – 07:16Ingen kommentarer

Jeg har virkelig set frem til Benn Q Holms aktuelle roman Byen og øen. Jeg har læst de fleste andre af hans udgivelser og har især været begejstret for Hafnia Punk og Album. Byen og øen er en kollektivroman, hvor der ikke er en enkelt hovedperson, men derimod en gruppe af mennesker, der er knyttet sammen af bånd, der er bredere end en families.

Vi følger fem gymnasie/studiekammerater fra 80’erne, over 90’erne og op igennem 00’erne. Vi starter i Vanløse, gør stop i London, New York, Tirana, Island, Vestsjælland og andre steder inden vi slutter rejsen på Øen. Hver karakter fortæller med jeg-stemme i et kapitel i hvert af de tre årtier, hvilket giver en overskuelig struktur i læsningen.

Vi møder Esben, som bor i Vanløse og drømmer om at leve af at lave film. Vi møder smukke Molly, der bliver skuespiller og hvis far zapper ind og ud af hendes liv, som det passer ham. Vi møder Camilla, som rejser ud i verden for at gøre en forskel, og som bliver gift med en amerikansk fyr og ender som diplomatfrue. Vi møder også karieremanden Anders, som tjener styrtende med penge og er den der inviterer banden på fin weekend på hans helt egen ø. Og på Island sidder Pétur med kone, børn og alt for meget alkohol og præsterer at skrive bøger.

Byen og øen er ikke helt så suveræn som Album, men Album er så absolut også svær at leve op til. Det udelukker dog ikke, at Byen og øen er en god læseoplevelse. Benn Q Holm er som altid velskrivende udover det sædvanlige og skrap til at finde og beskrive troværdige karakterer.

Læs også Bogbloggers anmeldelse af samme forfatters bog Den gamle verden, som udkom i 2009. Læs også Bogbloggers anmeldelse af Højere end alle himle af Louise Boije Af Gennäs eller anmeldelse af Den svære toer af Lone Aburas, som begge også er gode nyere bud på kollektivromaner.

Benn Q Holm, Byen og øen, Lindhardt & Ringhof, September 2011, 471 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.