// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benn Q. Holm: Den gamle verden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Benn Q. Holm: Den gamle verden

Skrevet af den 29. oktober 2009 – 22:51Ingen kommentarer

Det vælter ud med bøger fra forlagene her i efteråret. En af de virkelig gode er ”Den gamle verden” af Benn Q. Holm.
Denne gang bliver vi ikke sendt rundt i Københavns karakteristiske gader, som ellers har været scenen for mange af Ben Q. Holms tidligere bøger. Vi er i stedet med på en rejse gennem Europa, med tilbageblik til både USA og England.

Den gamle verden handler om den unge amerikanske jurist Ashlyn Tadder, hvis rejse rundt i Europa får en højest uventet drejning, da hun bogstavelig talt støder ind i den noget ældre musiker; Dean Cox på en tysk landevej.

Vi har været med dem begge tilbage i tiden, fulgt dem i deres verdener og valg. De er af forskellige grunde på vej ud i verden – langt hjemmefra – på flugt fra hver deres fortid og på flugt fra dem selv. De finder hinanden og fortsætter rejsen sammen, indtil deres fælles rejse slutter i Trieste. Og selvom bogen slutter her – er historien på en måde kun lige begyndt.

Det er en skøn bog, der på mange måder er overraskende, men fængende og med Benn Q.Holms sædvanlige vedkommende personskildringer og sikre fortælling. Historien er enkel uden at være banal og lever fuldt ud op til de store forventninger, der er til en dygtig forfatter som Benn Q. Holm.

Jeg slugte desværre bogen alt for hurtigt – og må nu igen vente på nyt fra Benn Q. Holm. Ellers må jeg igang med at læse de gode gamle – endnu engang.

Han debuterede i 1994 og har siden udgivet en lang række bøger, blandt andre Hafnia Punk, Københavns mysterier og Album, der er filmatiseret som tv-serie.

Benn Q. Holm, Den gamle verden, Lindhardt og Ringhof, 2009, 282 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.