// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benn Q. Holm: Hafnia punk
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Benn Q. Holm: Hafnia punk

Skrevet af den 16. januar 2024 – 06:40Ingen kommentarer

Hafnia Punk er en moderne klassiker, en samtidsroman fra halvfemserne og en kollektivroman med et kæmpe stort persongalleri.

Hils på Christian, tidligere fotograf og kæmpe FCK-fan. Hils på hans kæreste, juristen Elisa, ikke så meget fodboldfan, mere arbejdsfan. Hils på Hoppe, musikproducer og far til drengen Franco og forelsket i designeren Isabella. Hils på Martin, der bor i en lille lejlighed, skriver og oversætter og interesseret i sin nabo Laura, der dog finder Martin alt for klistrende.

Hils på Daniel og hans ture i nattelivet og lidt for tætte forhold til et snehvidt pulver. Hils på Charlotte, der drømmer om et liv som rockstjerne og hils på Simon, ejendomsmægler, gift, familiefar med hang til unge piger. Og sådan kunne jeg blive ved. Her er mange københavnere. Og deres liv krydses i drømmenes København.

Handlingen udspiller sig i løbet af et år. Som læsere dukker vi op i januar midt i byen København, midt i folks liv. På samme måde forsvinder vi igen i december, uopdaget, de fleste i romanen har nok i sig selv. Succes og fiasko. Rig og fattig. Ensom og forelsket. Livet i alle dets muligheder og umuligheder.

Jeg er glad for bogen og den holder stadig her 25 år efter. Og det er fedt at genbesøge København i halvfemserne, her er masser af tidsmarkører. Men hold nu fast hvor er romanen detaljeret! Det er næsten som når man hælder alt LEGO ud på gulvet på samme tid, det er svært at skelne klodserne fra hinanden. Det er vildt fedt, men også lidt for meget. Måske er det det der menes, når forlaget på bagsiden af bogen skriver “kalejdoskopisk roman om en by og dens mennesker”.

Med Hafnia Punk får du et portræt af København 1997 med barer, gader, værtshuse, cafeer og en hel del af dens indbyggere. Hafnia punk er farver, stemninger, lyde. Hafnia punk er en vibe I like.

Benn Q. Holm er født i 1962 i København, FCK-fan og har skrevet 16 romaner. Vi har anmeldt: Byen og øen, Boi Wagner, Et stykke af tiden, Asfalt og blomster, De døde og de levende og Den gamle verden. Flere af hans romaner foregår i København og flere af romanerne er kollektivromaner.

Slægtsromanen Album fra 2002 blev i 2008 til en prisbelønnet tv-serie af Hella Joof. Fun fact: en voldtægtsscene fra Album blev optaget i mine svigerforældres forhave i Vanløse.

Benn Q. Holm, Hafnia punk, Alpha forlag, 2023, 366 sider.

Der er lukket for kommentarer.