// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne-Cathrine Riebnitzsky: Tro i hverdagen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Coffee Table-bog, Erindringer, Livsstil, Samtalebog, Selvhjælp

Anne-Cathrine Riebnitzsky: Tro i hverdagen

Skrevet af den 9. april 2020 – 06:28Én kommentar

Tro i hverdagen er en del af serien Kristendommen ifølge … fra forlaget Eksistensen. I dette bind er det forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fortæller om sit forhold til tro, og hvad det har betydet for hendes liv.

Denne lille bog er både velskrevet og indlevende. Man kan ikke undgå at sidde tilbage med en eftertænksomhed, for det er store og menneskelige emner, Riebnitzsky tager op. Personligt kunne jeg relatere til flere ting, hun beskrev i sin fortælling, og det er jeg sikker på, at andre også vil opleve.

Tonen i bogen er let. Hun virker ikke anmassende eller fordømmende, hvilket ellers kan være tilfældet, når der skrives om tro og religion. Riebnitzsky formidler og forklarer sine personlige oplevelser og sætter dem i et forhold til troen på Gud, og hvordan det har hjulpet hende videre med sit liv.

Det er ingen hemmelighed, at hun har haft en svær opvækst, og hun skriver også om emner som tilgivelse, hvad tilgivelse er, og at det er for ens egen skyld, og ikke modpartens skyld, at man tilgiver. I forlængelse heraf reflekterer Riebnitzsky over forholdet mellem skyld og ansvar.

Forfatteren har altså fundet Gud, der har hjulpet hende på vej mod at tilgive og derefter mod at turde tage ansvar for sig selv, hvilket i sidste ende hjalp hende ud i forfatterkarriereren, som Riebnitzsky betragter som et gudsgivent kald.

Jeg synes faktisk, det er en ganske fin bog. Som Riebnitzsky selv siger i begyndelsen, så er man sandsynligvis troende eller i hvert fald nysgerrig på kristendommen, hvis man giver sig i kast med at læse Tro i hverdagen. Og man kan bruge denne bog til meget, men noget af det, som jeg tager med mig, er det med tilgivelse for ens egen skyld og at turde tage ansvar for sit eget kald og sine egne talenter, der er givet en af Gud.

Tro i hverdagen er som sagt velskrevet, og man lever sig nemt ind i forfatterens refleksioner og henvisninger til dennes egne erfaringer. Det er velegnet læsning uanset ens religiøse erfaring.

Læs også vores anmeldelser Orkansæsonen og stilheden og Smaragdsliberen.

Anne-Cathrine Riebnitzsky: Tro i hverdagen. Eksistensen, april 2020. 107 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.