// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne-Cathrine Riebnitzsky: Orkansæsonen og stilheden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Anne-Cathrine Riebnitzsky: Orkansæsonen og stilheden

Skrevet af den 29. maj 2016 – 07:34Ingen kommentarer

Anne-Cathrine Riebnitzsky har modtaget BogForums Debutantpris og Boghandlernes Gyldne Laurbær for sine to tidligere romaner, Den stjålne vej og Forbandede yngel og hun har været nomineret til en række flere priser. Og det forstår man godt!

Jeg var især begejstret for romanen Forbandede yngel om en piges opvækst på en gård med en voldelig far og en psykisk ustabil mor. Romanen skildrede et miljø i en dysfunktionel familie, man kun kan forestille sig i sine mareridt. Bogen var velskrevet, gribende, troværdig og efterlod på ingen måde læseren i godt humør – og det er sagt som ros.

Forfatterens nyeste roman Orkansæsonen og stilheden er også både velskrevet og spændende, men ikke helt så medrivende som Forbandede yngel, måske fordi den ikke rummer nær så meget ondskab.

Vi møder en del mennesker og man skal lige læse sig i gang og have styr på persongalleriet, før læsningen flyder. Vi møder blandt andet præsten Monica, der rejser til Guatemala. Her møder hun en ung kvinde, der forsøger at flygte. Monicas veninde Beate har mistet sin mand, men hendes liv er ikke længere det samme. Hun er forsvarsadvokat og skyder med bue og pil i sin fritid. Vi møder også et par unge, lettere rodløse mennesker, der bøvler rundt med kærlighed i den ene hånd og salg af hash i den anden. Og det er blot nogle af bogens bekendtskaber.

Det er de store temaer, der behandles i bogen: sorg, forelskelse, tro, retfærdighed, drab og tilgivelse. Hvis du ikke allerede har læst bogen, kan det være at den skal med i kufferten på din kommende sommerferie.

Anne-Cathrine Riebnitzsky, Orkansæsonen og stilheden, 346 sider, JP/Politikens Forlag, Januar 2016.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.