// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elly Griffths: Det tavse vidne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Elly Griffths: Det tavse vidne

Skrevet af den 7. november 2019 – 06:30Ingen kommentarer

Åh, Ruth Galloway du kære, dejlige, umiddelbare antiheltinde, jeg er altså altid i godt selskab med dig – også i denne femte bog, hvor du igen bliver involveret i en mordefterforskning – og så midt i din sommerferie.

Det er sådan et dejligt univers Elly Griffiths har skabt med sine faste personer, som Ruth, der er biologisk antropolog, Nelson, der er vicekriminalkommissær, Catbad, der er druide og alle de andre faste personer, der bidrager til en god stemning fyldt med humor og særegenhed midt i krimigenren.

Der bliver drukket the, vin og spist politisk ukorrekt aftensmad som ristet brød, og det er så befriende. Samtidigt er det historiske univers og naturen, som kendetegner krimierne også meget spændende og stemningsfyldt.

Ruth får en dag brev fra sin gamle studiekammerat Dan, som hun ikke har talt med i de sidste tyve år. Det er skræmmende, for han er død få dage før og i brevet skinner det tydeligt gennem, at han er meget bange. Hans død var også voldsom, for han brændte inde i sit hus, og hoveddøren var låst udefra. Hans brev handler om en stor opdagelse, som han har gjort i en udgravning, der kan ændre opfattelsen af tiden 400 efter Kristus i Nordengland for altid.

Ruth bliver kontaktet af Dans universitet, som gerne vil have hende til at se på de knogler, som Dan har fundet. Hun vælger at kombinere det med sin ferie og tage sin datter Kate på sommerferie til Blackpool, hvor Dan boede og arbejdede. Cathbad tager med, og passer Kate. Han har selv udfordringer i privatlivet, som gør, at trænger til at komme væk. Samtidigt kan han besøge sin gamle ven Pendragon, som også er en druide. Han bor helt øde i nærheden af et gammelt heksested med sin muskelhund Ting.

Vel ankommet til Blackpool, hvor Nelson også har gjort sit indtog på ferie med sin kone, begynder begivenhederne at tage fart. Ruth begynder at få trusler på sms, men fastholder at efterforske sagen om Dan og knoglerne, som gemmer på en meget spændende nyhed. Men onde kræfter lurer med aner tilbage til nazismen, og det er som om, at alle der har haft berøring med Dan skjuler noget. En dag sker det mest forfærdelige Ruth kan forestille sig: Kate er væk og en intens eftersøgning iværksættes.

Mere skal ikke røbes her. Men du kan roligt gå i gang, og har du serien til gode, så start med den første, så du kan følge Ruths liv fra begyndelsen – selv om krimierne godt kan læses hver for sig. Læs også vores anmeldelser af de første fire: Pigen under jorden, Løgnens hus, Huset på klippen og Døden på museet.

Elly Griffiths, Det tavse vidne, Gads Forlag, oversat af Lærke Pade, 357 sider, september 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.