// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elly Griffiths: Huset på klippen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Spænding

Elly Griffiths: Huset på klippen

Skrevet af den 17. oktober 2018 – 08:15Ingen kommentarer

Åh, hvor har jeg hygget mig med Huset på klippen og et dejligt gensyn med Ruth Galloway, lettere overvægtig katteelskende antiheltinde og biologisk antropolog. Jeg er så glad for at Elly Griffiths allerede har skrevet ti bind om hende. Tak. Jeg glæder mig allerede til det næste.

På en øde strand ved Broughton Sea’s End for foden af en klippe, finder en gruppe arkæologer knoglerne fra seks lig i en hule. Hulen er svært tilgængelig, da den det meste af tiden er skjult af tidevandet, og derfor er det ikke et helt ufarligt sted at opholde sig. Ingen har efterlyst seks personer, så det er meget mystisk. Det viser sig hurtigt, at der er skudhuller i knoglerne, så der er ikke tvivl om, at der er tale om mord. Politiet, med vicekriminalkommissær Nelson i spidsen, bliver tilkaldt, og da knoglernes alder skal tidsfæstes, og alt skal gå rigtigt for sig inden knoglerne bliver fjernet, så kommer Ruth Galloway også på banen.

Ligene har ligget i en del år, sandsynligvis siden 2. verdenskrig, og en prøve viser, at de nok er tyskere. Efterforskningen bringer Ruth og Nelson vidt omkring både i området men også i tiden. Da der sker et mord på en gammel mand på et plejehjem, og kort tid efter endnu et mord, fatter Nelson mistanke om, at de nye mord er kædet sammen med de seks lig. Hvordan det hele hænger sammen går først sent op for Nelson, og spørgsmålet er om det er for sent. For en han har meget kær er i livsfare.

Ruth er siden bind 2 blevet mor og har en datter på fem måneder, så hendes liv er ændret voldsomt. Hun forsøger at få arbejdet og familielivet som aleneforælder med datteren Kate til at hænge sammen. Hun arbejder, passer Kate og forsøger at få tid til det hele. Men det er svært at tage på arbejde en weekend, når dagplejemoren holder lukket. Samtidigt kommer hendes gamle veninde, Tatjana, på besøg – og hun har noget på hjertet.

Hendes samarbejde med Nelson lider lidt under forskellige uafsluttede ting, og jeg glæder mig meget til at læse de næste bøger for at se, hvordan de forskellige hovedpersoner udvikler sig. Det gælder både Ruth og Nelson men bestemt også hans kone Michelle, druiden Cathbad og Judy.

Elly Griffiths skriver virkelig godt og spændende, og hendes plot holder hele vejen igennem. Hendes stil er blevet en smule mere humoristisk på en fin underspillet måde, og det virker rigtigt godt. Hun har også nogle gode beskrivelser af den barske natur i området.

Huset på klippen er tredje selvstændige bind om Ruth Galloway, som hjælper politiet med de sager, der indbefatter fund af knogler. Hver historie bliver afsluttet, så på den måde kan de læses hver for sig. Men der sker faktisk en del med hovedpersonerne, så derfor vil jeg anbefale at starte med nummer et for at få det fulde udbytte. Du kan roligt gå i gang, det er rigtigt godt.

Læs også anmeldelse af Løgnens hus og Pigen under jorden.

Elly Griffiths, Huset på klippen, Gads Forlag, oversat af Lærke Pade, 350 sider, oktober 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.