// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elly Griffiths: Pigen under jorden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Spænding

Elly Griffiths: Pigen under jorden

Skrevet af den 19. januar 2018 – 07:243 kommentarer

Ruth Galloway, det har været en sjov og spændende fornøjelse at møde dig – og jeg glæder mig meget til de næste bøger, som heldigvis allerede er skrevet.

Ruth Galloway er en snart 40 årig enlig, overvægtig, katteelskende, universitetsundervisende arkæolog, der bor i Norfolk så tæt på saltmarsken, som man kan komme. Saltmarsken er et naturområde, som indeholder masser af guf for arkæologer, da det hverken er vand eller land, men noget midt imellem, og derfor har været betragtet som hellig jord for tusinder af år siden. Her har Ruth for ti år siden været med til at grave en såkaldt ringvold ud sammen med sin veninde Shona, sin kæreste Peter – nu exkæreste, og sin vejleder og mentor Erik.

Her ti år efter danner saltmarsken endnu en gang ramme om Ruths liv, da politiet finder nogle knogler, som de skal have hjælp til at tidsfæste. Politimanden Harry Nelson både håber og frygter, at det er knogler fra en lille pige, Scarlet, som er forsvundet for et par måneder siden. Da Ruth er ekspert i knoglers bevaringstilstand, bliver hun involveret i efterforskningen.

Da hun også ved en masse om hedenske ritualer – og kristne for den sags skyld, viser Harry Nelson hende en række breve, han har modtaget, som henviser til en ti år gammel sag, hvor en anden lille pige, Lucy, forsvandt. Det er en sag, som Harry aldrig har sluppet, og hvor han med først måneders og senere års mellemrum modtager breve fra den, som angiveligt skulle være morderen. Brevene henviser til stedet, hvor han skulle kunne finde Lucy, men for ham giver de mange henvisninger ingen mening.

Ruth bliver hvirvlet ind i begge sager om Scarlet og Lucys forsvinden og finder en lang række spor, som hjælper politiet på vej. Men det er som om, der er noget, der ikke stemmer, og snart går det op for Ruth, at dem hun troede, hun kunne stole på, måske skjuler en helt masse. Desværre går det for sent op for Ruth, hvordan alting hænger sammen og det bliver en kamp på liv og død. Midt i det hele kommer Harry og Ruth meget tæt på hinanden, og Ruth finder ud af, at hun har forelsket sig.

Pigen under jorden er en rigtig pageturner med troværdige karakterer. Elly Griffiths skriver både spændende og humoristisk og med et tvist, som er dejligt autentisk inden for konteksten. Fx. beskriver hun en kvinde i begyndelsen af 50’erne som ..’fantastisk velbevaret..’. Jeg er vild med antiheltinden Ruth og glæder mig så meget til de næste bøger. Elly Griffiths har allerede skrevet ni, så der er nok at glæde sig til.

Elly Griffiths, Pigen under jorden, Gads Forlag, 310 sider, oversat af Lærke Pade, januar 2018

3 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.