// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elly Griffiths: Løgnens hus
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Elly Griffiths: Løgnens hus

Skrevet af den 29. maj 2018 – 07:33Ingen kommentarer

Jeg skulle heldigvis ikke vente længe på at møde Ruth Galloway igen, den katteelskende Bruce Springsteen hørende biologiske antropolog og arkæolog, og alle de andre der hører til Ruths univers. Den vanskelige toer, som bog nummer to i en serie ofte beskrives, lander så fint på sine krimifødder og jeg var rigtigt godt underholdt – igen.

Denne gang bliver Ruth indblandet i en sag, da et familieejet byggefirma ledet af Edward Spens vil byggemodne en grund med et forladt palæ på Woolmarket Street. Der har tidligere været et børnehjem, og nu skal der bygges luksuslejligheder. Men arbejdet bliver afbrudt, da man finder knoglerne af et barn under den statelige døråbning. Ruth bliver tilkaldt for at vurdere knoglernes alder, og det viser sig, at de ikke er mere end omkring 30-40 år gamle. Samtidigt bliver der fundet knogler fra en kat, som mangler hovedet – og mistanken bliver vakt hos Ruth om, at der kan være tale om en ofring.

Edward Spens og hans far, den gamle Roderick Spens, kommer på byggepladsen, for at følge med i Ruths arbejde, og Edward er meget interesseret i at komme videre med sine byggeplaner. Men Ruth får sammen med politimanden Nelson snart færten af, at der har været noget helt galt på børnehjemmet. To børn, Martin og Elizabeth Black, forsvandt nemlig sporløst, og nu mistænker Ruth og Nelson, at det kan være Elizabeth, der ligger begravet under indgangspartiet.

I forbindelse med opklaringen møder Ruth Max, som hun rigtigt godt kan lide. Han bor på en båd, er arkæolog og i gang med en udgravning, som Ruth også besøger. Men hendes interesse stopper snart, fordi nogen er efter hende, og skriver hendes navn med blod i udgravningen. Ruth frygter for sit liv, men er så involveret i sagen, der både tæller gammel overtro, menneskeofringer, menneskelige tragedier, fortabte børn og en sindssyg mands gerninger, at Nelson må skaffe hende overvågning. Det er spændende, det er godt, og først til sidst får man at vide, hvordan det hele hænger sammen. Det viser sig nemlig at flere mennesker i Ruths nærhed har tilknytning til det gamle palæ, og hun ved ikke hvem hun kan stole på.

Jeg skal ikke røbe for meget her om Ruths private liv og hendes forelskelse, der afsluttede bog nummer 1. Men forandringer det er der bestemt i hendes liv, og det er ikke alle der billiger dem lige meget. Men Ruth er glad for forandringerne og det er vel det vigtigste.

Jeg er vild med det univers Elly Griffiths har bygget op omkring Ruth. Hvis du ikke har været fra start, så læs anmeldelsen af Pigen under jorden og start med den bog.

Elly Griffiths, Løgnens hus, Gads Forlag, 338 sider, oversat af Lærke Pade, maj 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.