// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jacob Oliver Krarup: Space Team 15
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Jacob Oliver Krarup: Space Team 15

Skrevet af den 31. marts 2019 – 05:47Ingen kommentarer

Jorden er under massivt pres og kan ikke længere brødføde befolkningen. Rummet er den sidste mulighed for at skabe noget, der ligner jorden. Derfor er der oprettet en skole til at uddanne unge astronauter på Det Danske Rumcenter i Ribe.

William er begyndt på Astronautskolen i Ribe, hvor han er ved at uddanne sig som pilot. Han blev som den eneste i sin klasse på friskolen i Strib udvalgt til astronautprogrammet. Alle i hans nye klasse på Astronautskolen konkurrerer med hinanden, og William er ikke specielt populær, fordi han er så klog. Måske er det derfor, han ikke har fået en eneste ven endnu. I hans klasse går der en pige, der hedder Amalie. Hun har de smukkeste øjne og det dejligste smil. Sådan et smil William kan mærke helt ned i maven. Amalie er desværre bare kæreste med Søren, som er en af de populære drenge, og hun lægger slet ikke mærke til William.

Efter en time foreslår nogen fra klassen, at de skal over og se på den rumfærge, der står på affyringsrampen i dette øjeblik, og Mia spørger William, om han skal med. Søren gider ikke have William med, men Amalie overtaler ham. Da de kommer hen til affyringsrampen, er der mennesketomt, og Amalie fortsætter gennem sluserne kun efterfulgt af William. Nu er de alene inde i rumfærgen, og pludselig opdager de for sent, at rumfærgen begynder at rumle, og at løfteraketterne bliver antændt under dem. De er blinde passagerer på rumfærgen.

Det er første gang, jeg har læst en bog om rummet højt for min 9-årige søn. Der har ikke været så mange på markedet ud over diverse Star Wars-bøger, så det var en fornøjelse at læse denne her. Ud over at historien er spændende og actionfyldt, indeholder den også en rigtig fin historie om en dreng, der er hemmeligt forelsket i en pige, som ikke rigtig lægger mærke til ham. Vi ser meget frem til den næste bog i Space Team 15-serien.

Space Team 15 egner sig til børn mellem 8 og 12 år. Sproget flyder let og bogen er nogenlunde let at læse. Selvom der ikke er nogen illustrationer, er det nemt at forestille sig hvad, det er børnene oplever.

Jacob Oliver Krarup: Space Team 15, Calibat, 92 sider, januar 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.