// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alfred Hayes: Mit ansigt ud mod verden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » klassiker, Roman

Alfred Hayes: Mit ansigt ud mod verden

Skrevet af den 22. februar 2019 – 06:56Én kommentar

Mit ansigt ud mod verden fra 1958 var en af de første beskrivelser af bagsiden af Hollywood-industrien. Alfred Hayes var kendt som journalist, manuskriptforfatter og lyriker og mindre kendt for sine romaner. Med denne første danske oversættelse af Alfred Hayes roman Mit ansigt ud mod verden håber jeg, at flere får øjnene op for den fantastiske forfatter, han var.

Han så hende første gang til en af de der forfærdelige Hollywood-fester, Charlie holdt, poserende og så ung i vandkanten med en cocktail og en sømandskasket på hovedet. Hun begyndte at gå ud i vandet, faldt og tabte kasketten. Han så stadig på, da hun rejste sig og fortsatte længere ud i vandet og pludselig forsvandt i bølgerne.
Med et var han ikke længere den tavse observant. Han var hendes redningsmand – eller var han nu også det? For var det et uheld?

Senere ringer hun for at takke ham for at have reddet hende, og han inviterer hende ud. Han er langt ældre end hende og gift, og han er ikke tiltrukket af hende. Hun virker anonym, indesluttet, og det klæder hende ikke. Men efter nogen tid sker der noget, han ikke vil kalde tiltrækning, men nok nærmere et forsøg på at reparere det, der er itu i hende.

Mit ansigt ud mod verden er sådan en fin lille roman. Sproget er lyrisk, og historien emmer af Hollywood-fordærvelse. Hvis du var begejstret for Chokolade til morgenmad af Pamela Moore eller Holly af Truman Capote, vil denne her helt sikkert også falde i din smag. Alfred Hayes’ Mit ansigt ud mod verden er den bedste bog, jeg har læst om Hollywoods bitre og mindre glamourøse side.

Alfred Hayes: Mit ansigt ud mod verden, Den franske bogcafes forlag Bobo, 184 sider, februar 2019

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.