// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pamela Moore: Chokolade til morgenmad
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Pamela Moore: Chokolade til morgenmad

Skrevet af den 20. februar 2017 – 07:58Én kommentar

Chokolade til morgenmad udkom første gang i 1956. Dengang var Pamela Moore kun 18 år gammel. Og hun var kun 26 år, da hun begik selvmord, mens hendes 9 måneder gamle søn lå i naboværelset. Det er første gang bogen udgives på dansk.

Historien starter da den femtenårige Courtney Farrel går på kostskole. Hun deler værelse med sin rebelske veninde Janet. Courtney har det svært med sine jævnaldrende skolekammerater, og er besat af sin engelsklærerinde Miss Rosen. En kvinde hun føler sig tættere forbundet til, end pigerne på sin egen alder. Da hun forbydes at se Miss Rosen, falder Courtney ned i depressionens sorte hul. Hendes forældre vælger derfor at tage hende ud af skolen. De er skilt, og hun flytter hjem til sin mor Sondra, der er skuespiller i Hollywood. Det bliver for Courtney starten på et liv uden regler, omgivet af cocktails, fester og moderens voksne skuespillervenner.

Courtney indleder et hemmeligt forhold til en langt ældre biseksuel mand. Samtidig forsøger hun at være der for sin mor, hvis humørsvingninger fylder mere og mere. Da det bliver umuligt for Sondra at få job i Hollywood, flytter de til New York. Courtney bliver ved hjælp af veninden Janet, som er blevet smidt ud af kostskolen, en del af byens vilde high society miljø. En promiskuøs livstil med alkohol og fester. På godt og ondt. For Janet er i krise, og uden et fast holdepunkt, kan verden nemt falde fra hinanden.

Jeg havde store forventninger til Chokolade til morgenmad. Den er blevet sammenlignet med Bonjour Tristesse af Francoise Sagan og Glasklokken af Sylvia Plath, og havde derfor meget at leve op til. Og det gjorde den også, på sin helt egen måde.

Pamela Moore har skrevet en bog om, hvor nemt det er for en ung pige at blive påvirket af sine omgivelser. Især når fraværet af forældre, og en opvækst uden faste rammer efterlader et tomrum, der skal fyldes ud. Chokolade til morgenmad er en bog, der skal læses. Ikke alene for historien, men for alt det, der ligger til grund for den.

Pamela Moore: Chokolade til morgenmad, Lindhart og Ringhof, 273 sider, På dansk 2017.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.