// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Bøgeholt Petersen: Aki-bøgerne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Lars Bøgeholt Petersen: Aki-bøgerne

Skrevet af den 8. januar 2019 – 07:08Ingen kommentarer

Aki bliver snart 11 år, og han glæder sig helt vildt. Når han fylder 11 år, skal han nemlig bestå en prøve, og så bliver han optaget i sin fars hær. Der er ikke noget Aki hellere vil. Det er bare ikke så ligetil. Inden Aki når at fylde 11, bliver han lokket væk fra landsbyen af en pige kaldet Sif, som vil bytte ham med sin lillebror, der er blevet fanget af djævlerytteren.

Historien brager derudaf, og Aki kommer igennem lidt af hvert. Første bog Aki og djævlerytteren leder Aki væk fra landsbyen og hen til djævlerytteren. Djævlerytteren vil sælge Sifs lillebror til ulvekrigeren, og Aki beslutter sig for at hjælpe Sif med at befri ham.

I Aki og ulvekrigeren finder Aki og Sif hendes lillebror, men han har allerede drukket ulveblod, og de bliver nødt til at finde en modgift, inden det er for sent.

I Aki og heksen tager de tre af sted for at finde heksen Moder Malin, så hun kan hjælpe Sifs lillebror med en modgift. Først tror Aki og Sif, at Moder Malin vil hjælpe dem, men hun er ikke en god heks, og snart er de i fare igen.

AKI-bøgerne er en letlæst fantasy-serie med et lixtal på 15, som henvender sig til børn i alderen 7-12 år, alt efter hvor gode læsere de er. Spændingsniveauet er højt i alle tre bøger, og Gustav på 9 år kunne ikke vente med at læse videre, efter første bog var læst. Han syntes, de var super spændende og levede sig lynhurtigt ind i universet med kriger-drengen, der skulle redde en lille dreng.

Bøgerne er flot illustreret af Julian Norske med et flot kort i starten af hver bog, som viser, hvor for eksempel Akis landsby ligger i forhold til ulvekrigerens hule.

Lars Bøgeholt Pedersen: AKI-bøgerne, Forlaget Pronto, 39 sider, oktober 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.