// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jakob Urth: Mod verdens tag
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer, Eventyr

Jakob Urth: Mod verdens tag

Skrevet af den 12. december 2018 – 07:05Ingen kommentarer

Drømmer du om eventyr og oplevelser, vil denne bog blot gøre dine drømme større. Jakob Urth har om noget formået at følge sine drømme. Hvor det for de fleste bliver ved drømmene, har Jakob gjort dem til virkelighed.

Mod verdens tag er en ærlig fortælling om eventyrerens mange ekspeditioner, kærlighed til og respekt for naturen, kulturer samt de valg og fravalg, man må gøre sig, når de høje bjerge kalder. Jakob tager os med hele vejen. Fra forældrenes kummefryser til hans forsøg på at nå verdens tag uden brug af ilt og alt derimellem. Vi kommer med til Mont Blanc; turen, som startede jagten på de mange bjergtoppe, Jakob har besteget – heriblandt fire bjerge på over 8000 meter.

Jakob har ved flere lejligheder snydt døden i sine bestræbelser på at nå toppen. Jeg er fascineret af hans ukuelige viljestyrke samt hans respekt for både bjergene og ikke mindst sherpaerne. Under hans forsøg på at nå toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest, udbryder han; “You may see me struggle, but you will never see me fucking quit”. I mine øjne når Jakob så mange af sine mål med netop denne ukuelige vilje.

Jakob Urth er født i 1976, har en bachelor i geologi og har været hotelbestyrer i Grønland. Han ejer Urth Adventures og arbejder desuden som guide og foredragsholder. Sidst men ikke mindst er han medlem af Eventyrernes klub.

Har du en eventyrer gemt i maven, skal denne bog helt sikkert stå på din ønskeseddel til jul! Den giver et spændende indblik i, hvad der kræves både fysisk og mentalt for at nå toppen af højeste bjerge. Det er virkelig inspirerende læsning, som blev slugt råt. De 142 sider blev læst lynhurtigt, og jeg ville ønske, at bogen havde været længere.

Jakob Urth, Mod verdens tag, Forlaget Turbine, 142 sider, oktober 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.