// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Matthew Arlidge: Tampen brænder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Matthew Arlidge: Tampen brænder

Skrevet af den 3. januar 2019 – 07:55Ingen kommentarer

Helen Grace er tilbage i den hidtil bedste bog i serien. Denne gang står den ensomme kriminalkommissær over for en pyroman, der sætter hele Southampton i brand.

En nat i Southampton bliver brandvæsnet kaldt ud til hele tre voldsomme brande. To i industribygninger og en i et hus. Ved husbranden omkommer to mennesker og en tredje kommer alvorligt til skade.

Mens Helen Grace og hendes hold forsøger at finde ud af, om de tre brande har noget med hinanden at gøre, udbryder tre nye brande den følgende nat, der kræver et nyt dødsoffer. Det går snart op for holdet, at de har at gøre med en meget udspekuleret pyroman, der sætter store brande i gang i industriområder for at forsinke brandvæsnet i at nå frem til boligbrandene.

Da der den tredje nat igen udbryder brand, må Helen Grace og resten af politistyrken sætte alt ind på at fange pyromanen, inden han slår til igen. Problemet er bare, at det tilsyneladende ikke er en helt almindelig pyroman, de er efter. Han passer ikke ind i den sædvanlige profil, og politiet famler i blinde for at undgå flere dødsofre.

Samtidig kommer Helen Grace ud på tynd is, da hendes egne mørke drifter ender med at sætte hende i stor fare.

Der er virkelig action for alle pengene i Matthew Arlidges fjerde bog om Helen Grace. Beskrivelsen af hvordan brandofrene panisk forsøger at undslippe flammerne, efterlod mig åndeløs, og siderne vendte nærmest sig selv. I denne bog får vi også en lidt blødere udgave af Helen Grace at se, hvor forfatteren lader hende åbne lidt op og lukke andre ind, og det er en velkommen forandring, så vi kommer tættere på, hvem Helen Grace virkelig er. En anden ting, jeg virkelig godt kan lide ved Matthew Arlidges skrivestil, er de korte kapitaler, der driver historien fremad i højt tempo.

Læs også anmeldelserne af de tre første bøger i serien Okker gokker, Bro bro bille og Dukkehuset.

Matthew Arlidge, Tampen brænder, Forlaget Jentas, 393 sider, oktober 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.