// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » B. A. Paris: Sammenbruddet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

B. A. Paris: Sammenbruddet

Skrevet af den 15. august 2018 – 19:002 kommentarer

Er du til domestic noir bøger som Kvinden i toget af Paula Hawkins, kan du glæde dig til denne bog, som er mindst lige så spændende og nervepirrende. Paris skriver, så tiden flyver af sted.

Cass bor med sin mand i et dejligt hus på grænsen til en skov. Hun har et godt liv, har gode venner og et stabilt job. På vej hjem fra en middag med kollegaer bryder et uvejr løs. Cass trodser sin mands formaninger og kører gennem skoven hjem. Dybt inde i skoven hvor vejen bugter, holder en bil med lygterne tændt. Cass stopper op for at høre om den kvindelige fører har brug for hjælp, men hun tør alligevel ikke stige ud af sin egen bil. Tænk nu, hvis det er fusk, og der venter en for at røve hende. Efter et par minutters tøven vælger hun at køre videre, og da hun endelig er sikkert hjemme, glemmer hun alt om kvinden. Det lige til dagen efter hvor, hun til sin rædsel opdager, at liget af en kvinde er fundet i skoven.

Cass er rystet i sin grundvold. Kunne hun have hjulpet kvinden? Hun vælger ikke at fortælle sin mand om det. Han havde jo sagt, at hun ikke skulle køre gennem skoven. Da nye oplysninger kommer for dagen, og Cass finder ud af, at kvinden blev brutalt myrdet, kryber angsten ind i hende. Hun glemmer den ene ting efter den anden og føler sig konstant overvåget. Telefonen ringer hver dag, og personen i den anden ende er tavs. Hvad hvis hun er det næste offer?

Bogen startede langsomt med at bygge de forskellige karakterer op. Jeg troede hele tiden, at jeg kunne regne plottet ud, men det var ikke så simpelt. Til sidst tog historien en så uventet drejning, at jeg mistede en god nats søvn for at læse den færdig. Der er ikke noget bedre end bøger som denne, og jeg vil helt sikkert også læse B. A. Paris’ debut, for hun er en virkelig god forfatter.

B. A. Paris: Sammenbruddet, Jentas, 367 sider, august 2018

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.