// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » B.A. Paris: Bring mig tilbage
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

B.A. Paris: Bring mig tilbage

Skrevet af den 28. maj 2019 – 06:42Én kommentar

Der er ikke noget bedre end spændingsromaner, der leverer plots, der overrasker. Det skulle lige være dem, der også sørger for gåsehud på armene og søvnløse nætter. Bring mig tilbage vil jeg placere midt imellem de to typer bøger. For selvom B.A. Paris leverer et super godt plot, gav den mig ikke nær så meget gåsehud, som de tidligere gjorde. Er du derfor til en spændingsroman, der udfordrer dine hjerneceller, men ikke får pulsen op i det røde felt, skal du læse med her.

Finn og Ellen skal giftes og er ved at planlægge deres bryllup. Men lige så snart forlovelsen er annonceret, sker der en masse uventede ting. Det er nemlig ikke helt efter bogen, at parret fandt sammen. For 10 år siden på vej hjem fra ferie med sin kæreste, forsvandt Ellens søster Layla sporløst. Layla var kæreste med Finn på det tidspunkt. Ellen og Finn nåede aldrig at møde hinanden, mens Layla stadig var Finns kæreste. De mødte først hinanden flere år efter tragedien.

Ellen har aldrig troet på, at Layla skulle være død. Så da der pludselig dukker en lille Babushka-dukke op ude foran parrets hus, er Ellen sikker på, at Layla er i live. Babushka-dukken er den mindste i en serie og præcis magen til den, som Ellen havde, da hun var barn. En dukke hun var overbevist om, at Layla havde stjålet fra hende.

Finn er aldrig kommet sig over Layla, og han ville forlade Ellen, hvis Layla dukkede op i hans liv igen. Han er bare ikke overbevist om, at det virkelig er hende. Han tror, at der er nogen, der driver gæk med dem. Finn har nemlig ikke fortalt hele sandheden om, hvad der skete den aften, Layla forsvandt.

Bring mig tilbage er en god domestic noir-roman med et ret overraskende plot. Jeg synes ikke, at den var på samme høje niveau som Sammenbruddet, da karaktererne i Bring mig tilbage ikke trængte lige så meget ind under huden på mig. Jeg nåede ikke at fatte sympati for nogen af dem, og det synes jeg manglede. Jeg vil nu alligevel give den en anbefaling med herfra, hvis du mangler en let spændingsroman til sommerferien. Det er Bring mig tilbage nemlig perfekt til.

B.A. Paris: Bring mig tilbage, Forlaget Jentas, Oversat af Anne Mette Poulsen, 320 sider, marts 2019

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.