// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lee Child: Hårdt prøvet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lee Child: Hårdt prøvet

Skrevet af den 21. juli 2018 – 11:00Ingen kommentarer

Jack Reacher er som sædvanlig på vej gennem USA, denne gang med tog. Hans mål er Chicago. Men på turen gør toget holdt ved den lille by Mother’s Rest i Oklahoma. Uden anden grund end et ønske om at vide, hvorfor byen hedder sådan, stiger Reacher af toget.

Desværre kan ingen tilsyneladende fortælle ham, hvor navnet stammer fra. I hans gennemsøgning af byen efter et mindesmærke eller lignende, bliver han overvåget af nogle af indbyggerne. De opfører sig meget mistænksomt over for Reacher, og det undrer ham. Som altid er Reacher en meget skarp iagttager af sine omgivelser. Han fornemmer hurtigt, at noget lurer under overfladen, og at hans tilstedeværelse ikke er ønsket.

Han møder den private efterforsker Michelle Chang, som er blevet kaldt til byen som forstærkning for sin makker, Keever. Keever er dog tilsyneladende som sunket i jorden. Reacher beslutter sig for at hjælpe Chang, men de har meget få spor at gå efter. De kommer i kontakt med en journalist fra L.A. Times, som sandsynligvis sidder inde med vigtig viden, der kan hjælpe med opklaringen. Han ved bare ikke selv, hvad det skulle være.

Jo dybere i efterforskningen de kommer, jo mere sikre bliver de på, at Keevers forsvinden blot er en del af noget meget større. Deres jagt på sandheden er bestemt ikke ufarlig. Bagmændene har nemlig masser af penge, og de tøver ikke med at bruge dem på lejemordere til at rydde uvedkommende af vejen.

Reacher og Changs søgen efter Keever bringer dem fra Oklahoma til Californien og videre til Arizona inden det endelige opgør i Mother’s Rest.

Opskriften er den samme som altid: Reacher dumper lidt tilfældigt ned i en sag og tager kampen op mod nogle slemme skurke sammen med en smuk kvinde. “If it ain’t broke, don’t fix it”, siger amerikanerne, og selvom det er 20. bog i serien, fungerer det stadig virkelig godt.

Som altid går Reacher ud fra devisen “skyd først, spørg bagefter”. Der er egentlig temmelig meget vold i bogen, men på grund af Reachers meget nøgterne tilgang til volden virker det ikke overdrevet eller voldsomt. Lige som de tidligere bøger i serien drives handlingen frem i et actionfyldt tempo. Man er hele tiden nødt til lige at læse ét kapitel mere, og så endnu et og endnu et. Som fan af serien kan man også glæde sig over, at Lee Child er en særdeles produktiv forfatter, så der kommer mindst en Reacher-bog om året. Det bliver forhåbentlig ved i mange år endnu, for jeg tror aldrig, jeg bliver træt af den hårdtslående, menneskekloge Reacher med det milde sind.

Læs også vores anmeldelser af tidligere bøger i serien: Den rette mand, Ingen vej tilbage og Rent personligt.

Lee Child, Hårdt prøvet, Forlaget Jentas, 400 sider, marts 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.