// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lee Child: Den rette mand
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lee Child: Den rette mand

Skrevet af den 4. november 2017 – 07:45Ingen kommentarer

Jack Reacher er tilbage i Lee Childs bog Den rette mand. Her bliver han endnu engang uforvarende rodet ind i en sag. Denne gang om likvideringen af en mand ude på landet i Nebraska.

En sen vinteraften står Jack Reacher i vejkanten på en motorvejstilkørsel midt ude i ingenmandsland i Nebraska. Det er hundekoldt, og der er næsten ingen trafik. Han skal til Virginia for at møde en kvinde. Det ville under disse omstændigheder altid være svært at få et lift, men når man som Reacher er en stor mand og desuden lige har brækket næsen, er det nærmest umuligt. De første 50+ biler kører forbi, før en bil endelig stopper. I bilen sidder to mænd og en kvinde i ens bluser. Reacher tror i første omgang, at de er kolleger på vej hjem fra en teambuilding dag og han stiger ind i bilen. Men efterhånden som Reacher lytter til deres snak indser han, at hans medpassagerer ikke har rent mel i posen.

I mellemtiden viser det sig, at der længere tilbage i byen, er blevet begået et mord i en gammel pumpestation. Det lader til at være begået af en professionel lejemorder. To mænd blev set forlade pumpestationen, og den lokale politimester sender straks en efterlysning ud. FBI kommer dog hurtigt til stedet for at overtage efterforskningen, og samtidig dukker nogle meget hemmelighedsfulde regeringsfolk op. Mordet er tydeligvis andet og mere end et almindeligt mord.
Jack Reacher finder hurtigt ud af, at intet er som det ser ud til, og at han befinder sig midt i et omfattende komplot, hvor begge sider opfatter ham som en trussel.

Reacher er i sit es i denne bog, og den indeholder et interessant persongalleri. To kvinder med ben i næsen og de sædvanlige skurke samt en håndfuld lovhåndhævere. Bogen er en typisk Reacher-bog, men slutningen var måske lidt vel søgt, og den lever derfor ikke helt op til tidligere bøger i serien. Reacher klarer dog ærterne på hæsblæsende og action fyldt maner.

Lee Child: Den rette mand, Forlaget Jentas, 420 sider, februar 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.