// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Arnaud Delrue: Sommer med familien
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Arnaud Delrue: Sommer med familien

Skrevet af den 2. juli 2018 – 07:41Ingen kommentarer

Den unge mand Philippe på 26 år er på vej fra det nordlige Frankrig til den spanske grænse i en varevogn. Det er sommer og for få måneder siden døde hans søster Claire, der kun blev 25 år. Er han på vej på ferie? Hvorfor kører han så langt alene?

Philippe fortæller til et “du”, som man et stykke inde i bogen finder ud af, er den 15 år yngre lillesøster Marie. Gradvist får vi mere af vide om Philippes søskende, hans forældre, onkel og de nærmeste venner i takt med, at han deler sine minder med os. Og vi finder ud af, at politiet efterforsker “sagen”, politiet stiller sig nemlig undrende overfor, hvorfor den unge kvinde, havde grund til at tage sit eget liv.

Philippe lever registrerende og har nærmest fotografisk hukommelse. Til gengæld mærker han intet, når han går i seng med sin date Christine. Nøgternt og næsten blottet for følelser beretter Philippe i snapshots om sommerens begivenheder. Hans rolige stemme står i kontrast til de hændelser, han har oplevet og beretter om. Oplevelser som jeg ikke kan løfte sløret for, da det vil afsløre for meget.

Langsomt finder man ud af, at noget er galt. Forfatteren bruger greb fra krimigenren og lægger kun langsomt en enkelt brik af gangen i puslespillet, mens læseren efterhånden sidder helt ude på kanten af stolen desperat efter at få hold på historien. Det er ganske enkelt nervepirrende spændende!

Persongalleriet er troværdigt, familiehemmeligheder afsløres, og der bliver i den grad vendt rundt på tingene. Sommer med familien er en virkelig god roman om søskendekærlighed og om familiehemmeligheder og bogen får mine varmeste anbefalinger!

Forfatteren er født i 1981 og opvokset udenfor Paris. Han er både forfatter og fotograf. Sommer med familien er hans debut som forfatter. Han må meget gerne skrive mere!

Arnaud Delrue, Sommer med familien, På dansk ved Sofie Vestergaard Jørgensen, 2015, Forlaget Etcetera, 154 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.