// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Harlan Coben: Hjem
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Harlan Coben: Hjem

Skrevet af den 12. december 2017 – 07:34Ingen kommentarer

Harlan Coben er altid god for en spændende krimi, og han skuffer heller ikke med den nyeste krimi: Hjem.

For 10 år siden forsvandt to seksårige drenge, Patrick og Rhys fra Rhys hjem, mens de blev passet af familiens au pair pige. Trods politiets indsats blev drengene aldrig fundet. Win, som er fætter til Rhys mor, Brooke, har gennem årene holdt øje med forskellige miljøer og aldrig opgivet håbet om at finde drengene. Da han får et fif, sender han sin gode ven gennem mange år, Myron afsted. Det viser sig, at Patrick er blevet set i USA i trækkerdrengemiljøet. Myron finder ham og får ham bragt hjem til hans forældre Hunter og Nancy, som selvfølgelig bliver meget glade. De er sikre på, at det er Patrick, selv om de ikke har set han i 10 år.

Men det viser sig snart, at noget er helt riv ruskende galt. Patrick opfører sig ikke helt, som en der har været væk og levet i et hårdt trækkermiljø. Win og Myron begynder at pusle med tanken om, at det måske slet ikke er Patrick, som er kommet tilbage. De kunne tænke sig, at Patrick gav DNA til en analyse, men det modsætter familien sig. Hans forældre ønsker kun, at Patrick skal have ro og komme sig oven på de mange år, hvor han har været væk. Samtidigt er der heller ikke det fjerneste spor af Rhys og Patrick klapper helt i, hver gang Myron og Win forsøger at spørge ind til det. Rhys forældre Brooke og Chick er meget frustrerede, fordi de selvfølgelig ønsker at høre, hvor deres søn er. Hvad er der sket med ham, lever han overhovedet eller er han død?

Myron og Win er ikke kommet langt ind i efterforskningen, før de opdager, at der er sket noget mellem de to familier for ti år siden, som måske kan være med til at løse gåden.

Patricks tilbagekomst giver flere spørgsmål end svar og hans forældre holder ham langt væk fra alle. Men hvorfor? Svaret er gruopvækkende og du må læse krimien for at få det. Plottet er spændende og på sin vis også højaktuelt, men det ser du, når du når slutningen. Hvis jeg skal komme med lidt til minussiden, så er det, at det indimellem bliver lidt for indforstået mellem Myron og Win, deres fortid og Wins arbejde. Men ellers kan jeg kun sige tak til Harlan Coben for en spændende krimi, med et godt og overraskende plot.

Læs også anmeldelse af Holdt for nar, Bliv hos mig, Den fremmede, Seks år og Savner dig.

Harlan Coben, Hjem, Gads Forlag, 328 sider, oversat af Poul Bratbjerg Hansen, november 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.