// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Harlan Coben: Bliv hos mig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Harlan Coben: Bliv hos mig

Skrevet af den 26. januar 2017 – 07:20Ingen kommentarer

Produktive og super-sælgende Harlan Coben er på gaden med endnu en spændende krimi.

Som i flere af hans andre romaner tager handlingen afsæt i hemmeligheder mellem mennesker, der lever tæt på og holder af hinanden. I ”Bliv hos mig” er det en travl forstads-husmor, der gemmer sin fortid godt af vejen for mand og familie. Det forstår man egentlig godt, for hun har ernæret sig som danser og prostitueret på en natklub. Men en sadistisk kunde og et dødsfald får hende til at gå under jorden og genopstå som kærlig moder.

Intensiteten i forstadsvillaen er dog ikke den samme som natklubben med sultne mænd, høj musik og spændende cocktails. Hun kan ikke lade være med at genbesøge sit gamle liv, og her går det op for hende, at noget er helt galt. Hendes gamle kærlighed, fotografen Ray, har også hemmeligheder, og på et af hans billeder er der muligvis vigtige spor i mordsagen.

Den flittige strisser, Broome, er på sporet, og han fanger, at der er en sammenhæng mellem en række mystiske forsvindinger i området omkring Atlantic City i New Jersey, hvor handlingen udspiller sig. En seriemorder er på spil og samtidig går et sadistisk ungt par, kaldet Ken og Barbie rundt og torturerer folk for at lokke hemmeligheder ud af dem. Alt sammen godt og spændende, men desværre skæmmes bogen af en god portion rørstrømsk sentimentalitet. Åh, der er kærlighed, åh, der er sygdom og åh, der er afsavn. På steder nærmer vi os en ugebladsnovelle, og det er ærgerligt, for Coben kan virkelig skrue et plot sammen. Jeg håber, der er endnu mere plot og mindre kærlighed næste gang.

Læs også anmeldelsen af krimien Den fremmede af samme forfatter.

Harlan Coben: Bliv hos mig. Gads forlag. Oversat af Nanna Lund. 364 sider. December 2016.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.