// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Harlan Coben: Holdt for nar
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Harlan Coben: Holdt for nar

Skrevet af den 23. juni 2017 – 07:20Ingen kommentarer

Så er der nyt fra ”Krimikongen”, som nogle kalder Harlan Coben. Et forfatterskab med bøger, der er solgt i flere end 60 mio. eksemplarer på 41 sprog og adskillige litteraturpriser, er nok berettiget til at blive betegnet som kongeligt. Og der er ingen tvivl om, at han kan noget. Læseren får altid et godt plot, og det er svært at regne slutningerne ud. Det gælder også her i ”Holdt for nar”, hvor plot såvel som slutning må siges at være decideret overraskende. Jeg var i hvert fald ikke på sporet.

Hovedpersonen Maya Stern mister sin mand under et blodigt overfald i Central Park, hvor parret har aftalt at mødes. Få måneder forinden er hendes søster blevet torteret og dræbt, og oven i det hele er hun selv blevet afskediget fra en ellers lovende karriere i forsvaret. Så det er noget op ad bakke for hende.

Kort efter hendes mands død forærer en veninde Maya en nannycam – altså et lille skjult kamera, som man kan bruge til at overvåge sin barnepige, mens hun passer ens børn. På den kan hun se, at en mand har været på besøg og leget hjemmevant med hendes datter. Og den mand minder uhyggeligt meget om den formodet døde ægtemand. Hans velhavende familie er lukket som østers, og da hun konfronterer barnepigen med optagelserne fra kameraet, stikker hun først Maya en på hovedet, og derefter stikker hun af.

En rød bil begynder at følge efter Maya, og da det lykkes hende at komme ind på livet af føreren, påstår han, at hendes døde søster gravede i svigerfamiliens formue og virksomhed. Her er der tilsyneladende noget at komme efter, men måske skulle Maya holde sig væk. Svigerfamilien er ikke guds bedste børn, og det var hendes ægtemand måske heller ikke.

”Holdt for nar” er lettilgængelig, ukompliceret god underholdning, og man kan fint lade sig rive med uden at skulle koncentrere sig meget om finere nuancer. For de er der ikke, hverken i miljø- eller personskildringerne. Men pyt med det, plottet er godt og bogen vil passe fint til en dag ved poolen eller på stranden i sommerferien.

Holdt for nar, Harlan Coben, Gads Forlag, 330 sider, Juni 2017, Oversættelse: Poul Bratbjerg Hansen

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.