// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Olesen: Stille København
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi

Peter Olesen: Stille København

Skrevet af den 24. august 2017 – 07:34Ingen kommentarer

Stille København er en charmerende bog om en charmerende by!

Jeg forelskede mig pladask i byen, da jeg besøgte København første gang som 15 årig. Og har siden da guidet venner og familie rundt i den spændende by. Masser af gange. Mine børn er nu så store, at der med lidt lokkemidler som is, en pizza eller Pokomon Go kan lokkes en del kilometer i deres ben. Pauser må der også gerne indlægges, og med børn er det ofte mere oplagt at gøre stop i en park, en have eller et andet sted med højt til loftet end et sted indendørs.

Stille København guider os til netop 40 af hovedstadens stille udendørs oaser, hvor vi for en stund kan søge ly og ro. Bogen er en hyldest til de grønne haver, parker og anlæg, som den til tider travle og larmende storby, også byder på. En af mine favoritter er Grønnegården, det er der hvor Grønnegårdsteatret laver udendørs teater i sommerperioden. Grønnegården er selvfølgelig med i bogen.

Stoffet er formidlet med en entusiasme og glæde over byen, der naturligvis smitter. Selvom jeg er kommet meget rundt i byen gennem årene, byder bogen alligevel på steder jeg ikke har besøgt og nu glæder jeg mig for eksempel til at gæste Heerup Haven, der ligger bag Energistyrelsen. Bogen adskiller sig fra andre guidebøger ved ikke kun at henvende sig til turister, men kan i lige så høj grad bruges af københavnerne og os andre, der bor lige i nærheden.

Bogens fotos er taget på forskellige årstider, måske for at vise, at pauser i byens grønne rum ikke kun er forbeholdt en god sommerdag, men også giver mening resten af året. I bogen vil du blive præsenteret for blandt andet Rådhushaven, Østre Anlæg, Classens Have, Pariserhaven og Bispebjerg Hospital.

Forfatter Peter Olesen har skrevet og redigeret over 50 bøger siden 1988. Stille København er hans 26. bog om København. Jeg tænker det siger lidt om hvor spændende, rig og forskelligartet vores fantastiske hovedstad er.

Fotograf Kurt Rodahl Hoppe har illustreret en lang række bøger, blandt andet Skjulte rum, glemte steder og 111 steder i København som du skal se (som er en anderledes guidebog, om nogle af byens steder som ikke optræder i de typiske guidebøger, og som er en bog jeg selv tager frem igen og igen).

Byen København og bogen Stille København får mine varmeste anbefalinger.

Peter Olesen, Stille København, Fotos af Kurt Rodahl Hoppe, 2016, 181 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.