// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kurt Rodahl Hoppe: Skjulte rum, glemte steder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil

Kurt Rodahl Hoppe: Skjulte rum, glemte steder

Skrevet af den 4. oktober 2009 – 10:19Ingen kommentarer

skjulte rumAf og til kan et rum eller et sted emme så meget af historie, at man ville ønske væggene kunne tale. Med en dagligdag der konstant er orienteret fremad, er det vigtigt at stoppe op og se tilbage på det der var engang, at fornemme, mærke og opleve stemningen fra glemte steder.

Men hvordan fanger man et steds stemning? I bogen ”Skjulte rum, glemte steder” tages du med ind, hvor offentligheden aldrig eller sjældent har adgang. Stederne er fanget ind med tekst og billeder der på meget stemningsfuld vis, fortæller deres egen historie. Stederne er fundet på herregårde, slotte, kirker, museer og gamle arbejdspladser rundt om i Danmark.

Fotografen Kurt Rodahl arbejder med en særlig fototeknik, der skaber en helt speciel stemning og pirrer til vores nysgerrighed og fantasi. Mange af stederne er præget af forfald og glemte tider, man får lyst til at rejse tilbage i tiden og opleve hvordan det var, da der var aktivitet og liv.

Jeg er især begejstret for loftrummet på Kronborg slot, som er ualmindeligt smukt fotograferet. Man fornemmer stilheden, luften der nærmest står stille, lugten af støv. Tidligere har disse rum været bolig for slottets tyende og er blevet brugt som kornkamre. Rummenes oprindelige funktion er visket væk og tilbage står kun vores forestilling om, hvordan det var engang.

Spændende var det også at se en bygning fra mit eget kvarter, nemlig Dansk andels cements bygninger, som har stået tomme og afspærrede siden midten af 1970’erne.

Fotografierne er bærende for bogen, men suppleres godt af en tekst om hvert sted der besøges. Det er historiker Anette Molbech, der kort har afdækket stedernes historie og funktion.
Det er en lækker, tyk og smuk bog. En rejse imellem tider og steder, en invitation til at stoppe op og se skønhedens forfald.

Kurt Rodahl Hoppe, Skjulte rum, glemte steder, Nyt Nordisk Forlag, 2009, 224 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.