// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Steffen Jensen: Rapport fra en ørkenspejling
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historie, International Politik, Journalistik, Krige

Steffen Jensen: Rapport fra en ørkenspejling

Skrevet af den 30. januar 2017 – 07:40Ingen kommentarer

I næsten 30 år har Steffen Jensen været TV2’s faste mand i Mellemøsten. Fra sin bopæl i Jerusalem har han ihærdigt dækket mere end 20 krige og konflikter samt den almindelige nyhedsudvikling i verdens nok mest konfliktfyldte og uroprægede region siden tv-stationens start i oktober 1988.

Med så mange oplevelser, som det arbejde har givet, så er det godt, at Steffen Jensen allerede skrev en bog i 2007 efter knap 20 år som Mellemøst-korrespondent. Den bog hedder “Rapport fra en ørkenspejling” og er en klassisk udenrigskorrespondent-bog i stil med dem, som der kommer mindst en af hvert år op mod jul. Sidste år var det DR’s Matilde Kimers tur. Og før hende har blandt andre TV2’s Ulla Terkelsen og Rasmus Tantholdt samt DR’s Puk Damsgård og Thomas Ubbesen været der. Alle sammen bøger vi har anmeldt her på bogblogger.dk.

Steffen Jensen skiller sig dog ud. Præcis som hans indslag. Han går lige spadestikket dybere. Mere grundigt til værks. Mere reflekterende og mere ærligt. Kun Ubbesen og tildels Tantholdt kan matche Jensen. Vi kommer ind under huden på den garvede journalist og hører både om de gode historier og de historier, hvor Steffen Jensen lod sig påvirke for meget og glemte den neutrale journalistrolle. Og de situationer, hvor Jensen kommer helt derud, hvor han ikke kan bunde. Når han i jagten på den gode historie får bevæget sig lidt for langt frem.

Vi får historierne bag nogle af de mest markante men også nogle af de mere “nede på jorden”-indslag, som Steffen Jensen har lavet gennem årene. De alvorlige, de sjove, de pudsige, de underfundige og dem især journalister især kan lære noget af. Desuden reflekterer Steffen Jensen over moderne nyhedsformidling anno 2007 versus nyhedsformidling i starten af 1980’erne, da Berlingske Tidende havde én “bærbar” computer og én “bærbar” mobiltelefon. Det er desuden tankevækkende hvor meget mere der er sket på den front siden bogen blev skrevet for 10 år siden.

Steffen Jensen bor som nævnt i Israel og er jødisk gift. Det fremgår af Wikipedia, men bliver ikke nævnt i bogen. Den varedeklaration kunne man godt have ønsket sig. Ikke fordi det gør den store forskel. Steffen Jensen formår på forbilledlig vis at balancere og fortælle om situationen i Gazastriben og på Vestbredden fra både israelerne og palæstinensernes synsvinkel. Men det havde bare været en lille fin varedeklaration.

“Rapport fra en ørkenspejling” placerer sig i den gode ende af korrespondentbøgerne med masser af gode, spændende og lærerige historier og pointer. Og man må så inderligt håbe, at Steffen Jensen sætter sig til tastaturet igen om 10 år og laver en to’er. For der er desværre stadig masser af krige og konflikter i Mellemøsten at fortælle om samtidig med at der sker en rivende udvikling i den måde historierne formidles på og de vilkår journalister som Steffen Jensen arbejder under.

Steffen Jensen: Rapport fra en ørkenspejling. TV2 Forlag, 2007. 301 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.