// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ulla Terkelsen: Med kærlig hilsen…
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Journalistik

Ulla Terkelsen: Med kærlig hilsen…

Skrevet af den 18. oktober 2016 – 18:18Ingen kommentarer

TV2’s karismatiske udenrigskorrespondent Ulla Terkelsen har begået bog nummer to med anekdoter fra sit lange liv på farten i seernes tjeneste.

”Med kærlig hilsen…” er dog en endnu tyndere kop the end ”Vi kan sove i flyvemaskinen” fra 2011. Det virker ærlig talt som om forfatter og forlag har øjnet chancen for at lave en bog, der kunne ride på ryggen af forgængerens salgsmæssige succes. For der er unægtelig mange – undertegnede inklusiv – der gerne vil høre mere fra Ulla Terkelsen. Og gerne mere stringent end sidst.

Man kan ikke fortænke hverken forfatteren eller forlaget i at ville lukrere på den første bog. Jeg kunne dog bare godt have tænkt mig en noget mere gennemarbejdet bog med noget mere tyngde. I stedet får vi en hurtigt læst samling småhistorier, som virker som om de er skrevet med venstre hånd. Småhistorier fra Ulla Terkelsens oplevelser de senere år med terror i Paris og flygtningekrise som de største begivenheder.

Ulla Terkelsens elskede Nordirland kommer vi naturligvis forbi, men ellers er det småt med blik længere tilbage i hendes karriere. Det virker som om det blev fyret af i den første bog, og derfor sidder vi tilbage med en tynd kop the, som er et opkog af Ulla Terkelsens oplevelser i de senere år. Og ikke en decideret to’er med nye tilbageblik og refleksioner, som der ikke blev plads til i den første bog.

Deres anmelder læste de godt 200 sider på en formiddag og sad bagefter tilbage med en tom fornemmelse i maven. Nå… Var det det? Op på hylden med bogen og videre i programmet. Ingen nævneværdige spor efterlod den sig i min bevidsthed. Tomme kalorier. Skuffende. For ”Vi kan sove i flyvemaskinen” havde været med til at sætte forventningerne højt.

Ulla Terkelsen: Med kærlig hilsen – Historier fra Europa og omegn. Gyldendal, 2016. 214 sider. Udkom 6. oktober.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.