// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Carl-Johan Forssén Ehrlin: Kaninen der så gerne ville sove
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Carl-Johan Forssén Ehrlin: Kaninen der så gerne ville sove

Skrevet af den 7. oktober 2015 – 07:19Én kommentar

Kalle Kanin vil så gerne sove, men kan ikke, og han beder blandt andet sin mor om hjælp. Det handler denne bog om – hvordan forældre hjælper deres børn til at falde i søvn.

Med en beroligende godnathistorie i en bog, der har væsentlig mere tekst end billeder, er forfatterens hensigt, at børn skal slappe af under læsningen. Undervejs skal læseren inddrage barnets navn. Derudover skal man ved hjælp af stemmen fremhæve ord og andre gange tale langsomt og beroligende. Formålet er, at bogen fungerer som mindfulness for børn. Og det virker. Forfatteren er nemlig uddannet coach og bruger psykologiske teknikker i historiefortællingen.

Vi har altid læst for min datter, når hun skulle sove, og hun har haft nemt ved at falde i søvn. Efter hun er begyndt i børnehave, hvor tempoet er noget anderledes end i vuggestuen, har der været behov for at geare ned på en helt anden måde. Så bogen passer godt til hendes alder, og vi har prøvet den ad et par gange – første gang grinede hun over, at hendes navn stod i bogen: ”Er det mig, mor, er det mig?” Imens kæmpede jeg med fortællestilen. Men anden gang faldt det på plads for os. Min datter lyttede og slappede helt tydeligt af. Der var ikke noget, hun skulle forholde sig til. Især ikke da der er så få billeder i bogen.

Jeg kender flere, der har børn, der enten er overtrætte og derfor ikke vil sove, eller børn, der kæmper i timer for at falde i søvn. Den her bog vil forhåbentlig kunne hjælpe dem – ved at berolige både børn og forældre. I det hele taget er jeg interesseret i meditation, og det fungerer, når det bliver en naturlig del af en historie. Det kræver bare lige lidt opstart for både forælder og barn.

Kaninen der så gerne ville sove, Carl-Johan Forssén Ehrlin, Forlaget Alvilda, 32 sider, udgivelse 8. oktober 2015, oversat af Lilian Kongo

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.