// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Linda Castillo: Meldt savnet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Linda Castillo: Meldt savnet

Skrevet af den 8. januar 2015 – 07:50Ingen kommentarer

Jeg skal da ellers lige love for, at Linda Castillo har stjålet min nattesøvn med den seneste krimi Meldt savnet.

Bogen er den fjerde i en række af velskrevne og spændende krimiromaner med politichefen Kate Burkholder i hovedrollen. Hun er vokset op som amishpige, men har som ung brudt med familien. Rammen for bøgerne er netop det noget specielle amishsamfund, og det er jeg ret begejstret for.

Denne gang skal Kate Burkholder finde en ung amishpige, der er forsvundet. Hun kommer til at arbejde sammen med efterforsker John Tomasetti, som vi også kender fra de andre bøger. Hun er spændt på, hvordan det bliver at arbejde tæt sammen med den mand hun af alle mænd sætter mest pris på. Forholdet mellem de to bliver hun dog tvunget til at undlade at forholde sig ret meget til, da langt større og vigtigere ting er på spil. Noget tyder på, at den unge pige har været udsat for en forbrydelse og timeglasset er ved at rinde ud.

I takt med at efterforskningsarbejdet skrider frem viser det sig, at andre piger i andre politidistrikter også er meldt savnet og måske er der en forbindelse. Hvor er pigerne? Hvad er sket med dem? Og ikke mindst – kan de nå at finde dem i live?

Uden at afsløre for meget kan jeg fortælle, at Kate Burkholder et godt stykke inde i bogen besøger en gård ude på landet, hvor der bor et ældre amishægtepar. Og her går det op for hende, hvad der foregår. Over de næste kapitler stiger spændingen og der fastholdes den over endnu flere kapitler, så jeg måtte speedlæse med bankende hjerte i mit forsøg på at bringe Kate Burkholder i sikkerhed. Godt gået Linda Castillo! Og jeg er ellers en kritisk krimilæser, men den her fungerer!

Meldt savnet er nervepirrende og sindssyg spændende læsning, så hvis du er krimifan må du ikke gå glip af bogen.

Du kan også læse anmeldelse af de andre bøger i serien ved at klikke på titlerne: Bryd tavsheden, Bøn om tavshed, Tvunget til tavshed.

Linda Castillo, Meldt savnet, Hr. Ferdinand, Oktober 2014, Oversat af Henrik Enemark Sørensen, 352 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.