// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Charlotte Blay: Felix Fox 3 – Uhyret i labyrinten
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Charlotte Blay: Felix Fox 3 – Uhyret i labyrinten

Skrevet af den 30. juni 2014 – 07:51Ingen kommentarer

Jeg har været i Grækenlands bjerge mange gange. Under den brændende sol virker de mange mørke huler sært tillokkende, for hvem ved hvad der skjuler sig i deres kølige dyb?

Felix Fox er i Grækenland med sin familie, hvor han har ansvaret for sin irriterende lillebror. Men pludselig er han væk. Ingen ved hvor han er. Før Felix går ud af sit gode skind, kommer den græske pige, Thene, til hjælp. De to børn er lige gamle og deler en hemmelighed. De ved hvilke huler, der fører til de gamle græske guder.

Snart står de foran Zeus og co. Men de gamle guder er ikke nogen, der hjælper, uden at man først gør noget for dem. Derfor må Felix Fox og Thene drage dybere ind i bjerget. Helt ind hvor lugten af råd breder sig og hvor monstre ligger på lur. Monstre der skal besejres. Spørgsmålet er bare hvordan to børn overlever og indfanger monsteret Minotaurus?

Charlotte Blay har skrevet skønne bøger for børn i en menneskealder, hun skrev gode bøger da jeg var barn og det gør hun stadig. Uhyret i labyrinten er en af den slags bøger, hvor man kan mærke, at hun ved meget om den græske verden, noget der understreges af Sussi Bechs tegninger. Sussi ved også en masse om den græske historie, hvilket man kan forvisse sig om i tegneserien Nofret. Men hvor tegneserien er både voldsom og uhyrelig, er Felix Fox en af den slags bogserier, der er mere sød og sjov, end egentligt farlig. Det er en af den slags bøger man skal kaste sig over, hvis man ikke er helt parat til al den blod og død, der er i bøgerne for større børn.

Charlotte Blay, Felix Fox 3 – Uhyret i labyrinten, Illustreret af Sussi Bech, 156 sider, Høst & Søn, Maj 2014.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.