// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Filip M. Lund: I form i en fart
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Filip M. Lund: I form i en fart

Skrevet af den 11. april 2014 – 12:43Ingen kommentarer

Jeg er fan. Fan af en serie letlæsningsbøger. Syntes du, at det er pinligt? Så er det fordi du ikke har læst Filip M. Lund bøgerne. For drengen, der er privatdetektiv, er noget helt for sig. Han undrer sig nemlig over både stort og småt. Alt bliver et mysterium, der skal løses.

I denne omgang er udfordringen at forstå, hvorfor alle pludseligt vil i form i januar. Filip bliver suget så kraftigt ind i mysteriet, at han selv begynder at løbe og gøre alt det, der gør at man bliver stærk og slank.

Men hvorfor vil man egentligt så gerne være slank og stærk? Får man det bedre? Er piger vilde med stærke drenge? Eller er der også brug for at træne det mellem ørerne?

Der er ikke nogen tvivl om, at Filip har mere mellem ørerne end på overarmene: Der er heller ikke nogen tvivl om, at hysteriet om at være i komme i god form får samme behandling som hysteriet i Kejserens nye klæder af H.C.Andersen. I begge bøger er det et barn, der gennemskuerer illusionen, der ellers opbygges effektivt af en række fidusmagere, der tjener godt på at sælge….ingenting! For ingenting er hvad man får, hvis man kun dyrker motion i en kort periode og derefter vender tilbage til gamle vaner.

Om det er bogens budskab? Det skal jeg ikke gøre mig klog på. For Filipbøgerne er den slags bøger, der sætter tanker i gang, så det handler ikke om at få en sandhed serveret, men om tænke og stille spørgsmål.

Filip M. Lund – I form i en fart. Ellen Holmboe. Illustreret af Karla von Bengtson. Forlaget Løse Ænder. 53 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.