// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Khaled Hosseini: Og bjergene gav genlyd
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Khaled Hosseini: Og bjergene gav genlyd

Skrevet af den 18. september 2013 – 07:21Én kommentar

Hvis du kun skal læse en bog i år, så vil jeg på det kraftigste anbefale, at det bliver Khaled Hosseinis fantastiske bog med den særprægede titel Og bjergede gav genlyd. Jeg var helt fortabt for omverdenen under læsningen og helt og aldeles opslugt af livet, tankerne, fattigdommen og kærligheden i bogen. Når Khaled Hosseini skriver får man personerne helt ind under huden. Gå ikke glip af denne bog!

Vi starter i en mindre landsby i Afghanistan i 1952. Her møder vi den fattige mand Saboor, hans to børn Abdulla og Pari, og hans nye ægtefælle. En rejser han til Kabul med datteren, som han efterlader hos en velhavende ægtepar, der ikke selv har kunne få børn, i håbet om at de kan give datteren en bedre opvækst end den han kan tilbyde i den fattige landsby. Lidt efter lidt folder historien sig ud, flere personer bliver præsenteret og deres veje krydses. Vi rejser til Grækenland, Frankrig og USA og bevæges undervejs.

Og bjergene gav genlyd er en stor fortælling om søskendekærlighed, om mod, om frygt, om vilje, om venskab, om tab, om smerte, kort sagt om livet og det at være menneske. Jeg både grinede og græd under læsningen.

Hvis du ikke allerede har læst de andre glimrende bøger af forfatteren må du endelig gøre det, så snart du har læst Og bjergede gav genlyd: Drageløberen og Under en strålende sol. Du kan læse vores anmeldelse af Drageløberen her og af Under en strålende sol her.

Khaled Hosseini er født i 1965, opvokset i Afghanistan og bor nu i Californien. Han har tidligere arbejdet som læge, men debuterede i 2003 med Drageløberen, som siden hen er filmatiseret. Hans bøger sælger mere end godt og han har stiftet en nonprofit organisation, der arbejder med humanitære opgaver i Afghanistan.

Khaled Hosseini, Og bjergede gav genlyd, Cicero/Rosinante, Oversat af Marianne Linneberg Rasmussen, Maj 2013, 448 sider.

Én kommentar »

  • Aksel Madum siger:

    KHALED HOUSEINI: OG BJERGENE GAV GENLYD.
    DRAGELØBEREN var en fortræffelig bog, så man åbner den nye roman med forventning. Hvilken skuffelse. Det er en kollektiv slægtsroman, lang, ustruktureret og uoverskuelig, nærmest et kinesisk æskesystem, der ukronologisk mest foregår i Afghanistan, men med afstikkere til USA, Frankrig og Grækenland. Jeg er helt klar over, at der er mange, der ikke er enige med mig i, at den er DØDKEDELIG.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.