// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Linda Olsson: Det gode i dig
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Linda Olsson: Det gode i dig

Skrevet af den 11. november 2011 – 07:58Ingen kommentarer

Se endelig bort fra forsiden, som minder alt for meget om en sukkersød novelle i et dameblad. Og læs dig igennem en noget abstrakt indledning, hvor bogens hovedperson reflekterer over spændet mellem skæbne og tilfældighed. Og sæt dig så til rette, for nu begynder to historier, som ikke fortjener at stå ulæst i bogreolen.

I et lille slidt hus tæt ved stranden i en mindre by på New Zealand bor lægen Marion. Her har hun levet en rolig tilværelse i en årrække. En dag møder hun drengen Ika, som viser sig at være anderledes end andre drenge. Deres lidt specielle forhold udvikler sig langsomt og samtidig mindes hun sin egen opvækst i Sverige.

Det gode i dag er både historien om drengen Ika, der bor hos sin mormor, som ikke formår at give ham omsorg og kærlighed, mødet med den voksne kvinde Marion, som laver suppe til Ika om torsdagen og lader ham lytte til musik og som ikke stiller spørgsmål. Og så er Det gode i dig Marions tilbageblik på livet som lille pige i Sverige, hvor hun mistede sin morfar og senere sin mor og sin lillebror.

Det gode i dig er stærk læsning om en pige, der nat efter nat kryber op i tremmesengen til sin lillebror for at beskytte ham mod det, der sker i hjemmet. Det er også stærk og vedkommende læsning om den voksne kvinde, der lidt efter lidt knytter sig til Ika og til sidst brænder efter at gøre en forskel i hans liv. Og heldigvis ender med at gøre det. Bogen er velskrevet, fortællingen er stærk og rørende uden at være dramatisk og som læser kan man ikke undgå at føle med de to hovedpersoner.

Linda Olsson (f.1948) er født i Sverige, bor i dag i Stockholm, men har i en årrække boet i udlandet – blandt andet på New Zealand. Hun har tidligere udgivet de Bogbloggerroste bøger Astrid & Veronika og Sonate til Miriam. Selvom forfatteren kun har tre romaner bag sig, fortæller hun med en særlig og selvsikker stemme, man gerne lytter til.

Linda Olsson, Det gode i dag, Forlaget Aronsen, November 2011, 229 sider, Oversat fra engelsk af Lene Gøllev.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.