// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Linda Olsson: Sonate til Miriam
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Linda Olsson: Sonate til Miriam

Skrevet af den 30. marts 2009 – 20:45Én kommentar

Sjældent oplever man en bog med så smuk en fortælling som Linda Olssons nye bog “Sonate til Miriam”, som udkommer onsdag på Forlaget Aronsen. En bog som tilmed er velskrevet. Og der er ingen tvivl om, at Linda Olsson er en stor forfatter. Hun formår at skrive om sorg og kærlighed på en nærværende måde, så man ligefrem kan mærke følelserne ud gennem bogen. Om kærlighed mellem mænd og kvinder, og på tværs af generationer. Den ægte rendyrkede, betingelsesløse kærlighed.

Bogens hovedperson Adam Anker mister sin datter og med hende hele sit liv. Datterens død fører ham ud på en rejse for at finde sine rødder. Han har aldrig kendt sin historie og har aldrig vidst hvem der var hans far. Hans datter derimod har aldrig kendt sin mor. Man aner dog en uendelig stor kærlighed mellem Adam og hans datters mor, og man bliver derfor som læser meget nysgerrig på at vide, hvorfor de to så ikke er sammen.

Vi følger Adam på rejsen til Krakow og til Sverige og undervejs stifter vi bekendtskab med venner og familie. Via dialogen med dem Adam besøger undervejs får vi fortællingen om hans baggrund og fortid. En fortid der strækker sig tilbage til Anden Verdenskrig.

Det er en af den slags bøger, man helst læser på én gang. En af den slags bøger, som gør læseren helt stille. En af den slags bøger man gerne vil læse flere af.

Linda Olsson er født i Sverige i 1948 og uddannet jurist. Hun har derudover boet i Kenya, Singapore, England, og Japan og har siden 1990 været bosat i New Zealand. Hendes debutroman Astrid og Veronika er ligeledes en fængende bog, og bestemt også læseværdig.

Linda Olsson, Sonate til Miriam, Forlaget Aronsen, april 2009, 312 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.