// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Guillaume Musso: Den ukendte kvinde fra Seinen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Roman, Sp√¶nding

Guillaume Musso: Den ukendte kvinde fra Seinen

Skrevet af den 13. november 2023 – 06:53Ingen kommentarer

Guillaume Musso er en vaske√¶gte succes som krimiforfatter og ikke kun i sit hjemland, Frankrig. Alle hans 17 b√łger har ligget p√• den franske bestsellerliste, og b√łgerne er i dag oversat til 42 sprog i verden. Du kender m√•ske titler som ‚ÄĚEt atelier i Paris‚ÄĚ, ‚ÄĚCentral Park‚ÄĚ eller ‚ÄĚOpkald fra en engel‚ÄĚ. Nu er han tilbage med en h√¶sbl√¶sende krimi om identitetsforveksling og dystre forbindelser. Og det er herlig underholdning.

Musso introducerer sine figurer lidt dovent, men i ‚ÄĚDen ukendte kvinde fra Seinen‚ÄĚ virkede det faktisk for mig. Jeg synes ofte, vi f√•r pr√¶senteret lange livshistorier og persontr√¶k fra alt for mange figurer i alt for mange b√łger. Enten er figurerne af mindre betydning for handlingen, eller beskrivelsen er alt for dyb i forhold til det, vi har behov for at vide. I denne bog kan du diskutere, om vi f√•r nok indsigt i hovedpersonerne gennem beskrivelserne, for det kan efterlade os med en opfattelse af, at vi ikke skal bekymre os s√• meget om personerne men mere om handlingen. Det giver s√•dan en lidt k√¶rlighedsnovelle-stemning; alts√• med fokus p√• √łjeblikket og ikke s√• meget p√• personerne ‚Äď og i dette tilf√¶lde uden for megen k√¶rlighed.

Hovedpersonen i historien er Roxanne, der kommer til at arbejde for en specialenhed for det franske politi i Paris. Enheden tager sig af s√¶rlige sager, som ikke falder ind under det normale politis arbejde. Og allerede p√• sin f√łrste dag bliver Roxanne involveret i en sag, hvor en kvinde er blevet hevet op af Seinen. Milena lever, men der er stor forvirring om, hvordan hun er havnet der.

Roxannes forg√¶nger p√• pladsen; Marc, er faldet p√• trappen i bygningen og ligger i kunstig koma p√• hospitalet. Men er det hele bare en tilf√¶ldighed? Eller er Marc involveret i historien? Og p√• et tidspunkt m√• Roxanne stille sig selv sp√łrgsm√•let: Hvordan kan man b√•de v√¶re d√łd og i live p√• samme tid?

Dialogen mellem figurerne er fremragende. Den er naturlig, trov√¶rdig og meget fort√¶llende. Og det er m√•ske her, Musso bruger kr√¶fter p√• sine beskrivelser af personerne ‚Äď i det let skjulte. Hvis du ikke laver lange fort√¶llinger om personer og p√• den m√•de introducerer dem, s√• kan du g√łre det p√• andre m√•der. En metode er gennem dialog. Og det er det, der virkelig virker for mig i denne bog. For mig er det s√•dan, at hvis dialogen virker og er trov√¶rdig, s√• kan handlingen tage mig stort set hvorhen, den vil.

Og uden at skulle r√łbe for meget p√• forh√•nd, s√• vil jeg da n√¶vne, at handlingen her b√•de byder p√• en meget m√¶rkv√¶rdig teatertrup, gamle d√łdsfald samt en kult.

Jo jo, der er nok at tage fat p√• her. Men gl√¶d dig til en underholdende fort√¶lling i et relativt h√łjt tempo. Vil den her bog st√• som et lys p√• den √łverste hylde i mange √•r fremover? Nej, det vil den nok ikke, men en gang imellem vil jeg bare gerne have solidt benarbejde og god underholdning. Og det f√•r jeg her.

Guillaume Musso: ‚ÄĚDen ukendte kvinde fra Seinen‚ÄĚ, Forlaget Lindhardt og Ringhof, 372 sider, P√• dansk ved Kim Witthof, udkom september 2023.

Læs også:
Pam Jenoff: De forsvundne kvinder

Michel Houellebecq: Tilintetg√łre

Sylvain Prudhomme: På vejene

Der er lukket for kommentarer.