// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Pam Jenoff: De forsvundne kvinder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historisk roman, Roman

Pam Jenoff: De forsvundne kvinder

Skrevet af den 12. november 2022 – 06:06Ingen kommentarer

Er du vild med historisk fiktion inspireret af sande begivenheder, er Pam Jenoff en forfatter, du med garanti skal læse. I denne nye roman får vi historien om en række britiske kvinder, som under Anden Verdenskrig blev håndplukket af regeringen og sendt på hemmelige missioner til Frankrig.

I New York i 1946 forsøger Grace Healey efter at være blevet enke at skabe sig et nyt liv. Da hun en morgen på vej til arbejde ved et tilfælde falder over en efterladt kuffert indeholdende fotografier af tolv forskellige kvinder, kan hun ikke glemme deres ansigter. Hvem er kuffertens ejer, den mystiske kvinde Eleanor Trigg, og hvorfor har hun efterladt sin kuffert uden opsyn ved Grand Central terminal?

Grace påbegynder sin egen efterforskning, som leder hende til en gruppe af hemmelige kvindelige agenter, Eleanor Trigg var leder af. Kvinder som Eleanor selv håndplukkede og strengt trænede til at kunne udstå alverdens kvaler. Kvinder som alle er forsvundet sporløst, og som den britiske regering synes at have glemt alt om. Grace opdager, at Eleanor er død, og gør det til sin opgave at finde svar på, hvad som er hændt de tolv kvinder.

De forsvundne kvinder er en fascinerende historie om en række tapre, usædvanlige kvinder, der satte deres liv på spil under Anden Verdenskrig, og efterlod deres børn og familier i et forsøg på at gøre en forskel. Deres venskab, vilje til at overleve og måden hvorpå de blev forrådt af dem, der skulle være på deres side, gjorde, at jeg fløj gennem bogens sider, og den var læst, inden jeg fik set mig om. Pam Jenoff er med til at give disse kvinder en plads i historiebøgerne, og hun gør det på bedste vis.

Læs også vores anmeldelser af Hittebarnets historie og Kvinden med den blå stjerne.

Pam Jenoff: De forsvundne kvinder, Forlaget Alpha, oversat af Anne Matthiesen, 385 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.