// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Pam Jenoff: De forsvundne kvinder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historisk roman, Roman

Pam Jenoff: De forsvundne kvinder

Skrevet af den 12. november 2022 – 06:06Ingen kommentarer

Er du vild med historisk fiktion inspireret af sande begivenheder, er Pam Jenoff en forfatter, du med garanti skal læse. I denne nye roman får vi historien om en række britiske kvinder, som under Anden Verdenskrig blev håndplukket af regeringen og sendt på hemmelige missioner til Frankrig.

I New York i 1946 fors√łger Grace Healey efter at v√¶re blevet enke at skabe sig et nyt liv. Da hun en morgen p√• vej til arbejde ved et tilf√¶lde falder over en efterladt kuffert indeholdende fotografier af tolv forskellige kvinder, kan hun ikke glemme deres ansigter. Hvem er kuffertens ejer, den mystiske kvinde Eleanor Trigg, og hvorfor har hun efterladt sin kuffert uden opsyn ved Grand Central terminal?

Grace p√•begynder sin egen efterforskning, som leder hende til en gruppe af hemmelige kvindelige agenter, Eleanor Trigg var leder af. Kvinder som Eleanor selv h√•ndplukkede og strengt tr√¶nede til at kunne udst√• alverdens kvaler. Kvinder som alle er forsvundet sporl√łst, og som den britiske regering synes at have glemt alt om. Grace opdager, at Eleanor er d√łd, og g√łr det til sin opgave at finde svar p√•, hvad som er h√¶ndt de tolv kvinder.

De forsvundne kvinder er en fascinerende historie om en r√¶kke tapre, us√¶dvanlige kvinder, der satte deres liv p√• spil under Anden Verdenskrig, og efterlod deres b√łrn og familier i et fors√łg p√• at g√łre en forskel. Deres venskab, vilje til at overleve og m√•den hvorp√• de blev forr√•dt af dem, der skulle v√¶re p√• deres side, gjorde, at jeg fl√łj gennem bogens sider, og den var l√¶st, inden jeg fik set mig om. Pam Jenoff er med til at give disse kvinder en plads i historieb√łgerne, og hun g√łr det p√• bedste vis.

Læs også vores anmeldelser af Hittebarnets historie og Kvinden med den blå stjerne.

Pam Jenoff: De forsvundne kvinder, Forlaget Alpha, oversat af Anne Matthiesen, 385 sider, oktober 2022

Der er lukket for kommentarer.