// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Viktor Axelsen: Vindervilje
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sport

Viktor Axelsen: Vindervilje

Skrevet af den 6. januar 2023 – 07:04Ingen kommentarer

Badminton er verdens næstmest spillede sport. Jo, for de fleste er det som leg eller rekreation, men det betyder, at rigtig, rigtig mange mennesker har et forhold til sporten. Og er du fra Danmark, så kender du med relativ stor sikkerhed også den største stjerne af alle i sporten, nemlig danske Viktor Axelsen. Nu har den 29-årige dansker skrevet sin anden bog, og den er rigtig interessant.

Som Viktor selv, så vil bogen rigtig mange ting. Den lægger sig i sporet af bøger, der kan give læserne gode råd med på vejen om deres egne tilgange til sport, arbejde, ja, livet. Men den kører også ud af forskellige spor undervejs og adresserer emner, som ikke ligger inden for bogens titel ”Vindervilje”. Det er alt sammen okay. For det betyder, at vi også får nogle svar på nogle af de spørgsmål, vi måske selv har oplevet at sidde med.

Eksempelvis bruger Viktor en del tid på at forklare sit valg om at flytte til Dubai. Han forklarer blandt andet, hvordan han især på sociale medier og gennem pressen er blevet udskældt som både landsforræder og for ikke at ville betale skat samt at være en mand, der ikke ville give tilbage til sporten. Det imponerende er, at han går meget analytisk til værks i sine svar. Jeg har også selv hørt om og set enkelte af de grove ting, folk har sagt og skrevet om ham, dog uden at have sat mig så meget ind i hans situation til selv at have nået at danne mig en mening om den. Og jeg må indrømme, at han er dygtig til at holde sig til fakta og skyde kritikken ikke bare til hjørnespark men mere eller mindre helt ud af stadion. De afsnit kan I for alvor glæde jer til.

Og skulle du sidde og undre dig, hvor meget du kan bruge gode råd til, når du kender lidt til de store ressourcer, Viktor selv har sat af til at gøre sine egne oplevelser og derfor erfaringer knivskarpe, så tænk om igen. For selvom han har B.S. Christiansen på speed dial og har personlig træner og egen fodterapeut, så ligger de gode livsråd til dig på et hel andet plan. Har du læst denne bog uden at have fået noget med dig, som du føler, du kan bruge i din hverdag eller i dit arbejdsliv, så tror jeg ikke, du skal regne med, at der er meget, der kan hjælpe dig. Viktor er meget præcis i sin rådgivning, og han ved, hvad der virker for ham. Det deler han meget gerne ud af.

Bogen er proppet med eksempler fra træningsbanerne og fra kampe men alt sammen ud fra et læringsmæssigt perspektiv. Når han eksempelvis fortæller os, at han har brugt time efter time på at efterprøve forskellige håndledsstillinger til at gøre et specielt slag helt perfekt, ja, så ved du for det første, at du har at gøre med en perfektionist, men du ved også lidt mere om, hvorfor han er en vinder. Værst af alt ved du nok også lidt mere om, hvorfor du ikke selv ’vinder’ lige så meget.

Jeg havde selv fornøjelsen af at møde Viktor Axelsen, da han kom hjem efter sin sensationelle OL-sejr i Tokyo, og alle rygter om en helt isoleret person med dystert humør og uden sociale evner forstummede fuldstændig. Han var tjekket klædt, hyggede sig med en drink sammen med flere kolleger fra andre sportsgrene og talte glad med forskellige interesserede.

Det billede kan du også få af ham, når du læser ”Vindervilje”, og det billede fortjener han også. Men du vil først og fremmest møde et menneske, der har knækket koden for, hvordan han selv performer på aller øverste hylde og derved bliver en inspiration for flere generationer af badmintonspillere. Og du vil møde en mand, der ved, hvem han er, hvad han kan, og hvordan han selv fungerer bedst. Og det kan vi vist alle sammen lære noget af.

Viktor Axelsen: ”Vindervilje”, Forlaget Lindhardt og Ringhof, 312 sider, udkom november 2022.

Læs også:
Viktor Axelsen: Den danske drage

Mads Pedersen og Per Bausager: Mads P – væddeløber og verdensmester

Christian Nørgaard Larsen: Halvguderne – 100 år i italiensk fodbold

Der er lukket for kommentarer.